Man (54) Overleeft Dollemansrit; Komt Aan Op Werk En Begint

BRUSSEL – Andermaal heeft de 54-jarige Lodewijk Browaeys uit Leuven het noodlot recht in het vuige gezicht gespuwd.  Vanochtend is de man er in geslaagd om zijn wagen in volle ochtendspits incidentloos van punt A naar punt B te manoeuvreren.  “Ik had de ene auto nog niet gezien, of daar was de andere alweer.”

Het heeft geen haar gescheeld of de werkweek, en bij uitbreiding het hele leven, van de vijftiger waren vandaag voortijdig ten einde gekomen.  Na een spectaculaire dollemansrit, waarbij noch de E40 noch de Brusselse Ring onbereden werden gelaten, slaagde Browaeys er omstreeks zeven uur vanochtend in om zonder kleerscheuren de parking van zijn werkgever op te draaien.  Een normale werkdag lijkt van start te zijn gegaan.

De Ring rond Brussel
De Ring rond Brussel

“Kilometers aan een stuk was ik onderweg”, begint hij zijn opmerkelijke getuigenis.  “Schakelende won ik gestaag aan snelheid, tussendoor ook zorgvuldig momenten van remming en ja zelfs stilstand inlassend.  Op een gegeven moment gleden de wegwijzers en de afritten aan mij voorbij als waren het wegwijzers en afritten.”

De brokstukken des doods

Browaeys beseft glashelder aan welke potentiële gruwel hij met zijn mobiele demarche is weten te ontsnappen.  “Een zwaar verkeersongeval, waarbij mijn eigen auto aan hoge snelheid onvoorzien in contact zou zijn gekomen met een andere, had zich op letterlijk élk punt van het traject kunnen voordoen”, realiseert hij zich.  “Als in slow-motion hadden de brokstukken des doods in zulks geval suizend in het rond gevlogen.  Overal bloed.  De toegesnelde brandweermannen en paramedici hadden slechts met de grootste moeite hun pantser van kordaat professionalisme intact weten te houden.’

‘Goeiemorgen’

Intussen lijkt de laatste berichtgeving te bevestigen dat Browaeys omstreeks zeven uur vanochtend zijn werkplek met zijn auto zou hebben bereikt.  Volgens getuigen zou hij daarbij nog ‘Jow gasten; goeiemorgen!’ hebben gezegd, waarna hij de dagtaak zou hebben aangevat.

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties op "Man (54) Overleeft Dollemansrit; Komt Aan Op Werk En Begint"

Laat een reactie achter