Dijsselbloem: ‘Grieken zeggen nee, bedoelen ja’

BRUSSEL/ATHENE – In een referendum zegden de Grieken gisteren overduidelijk ‘neen’ aan de opgelegde besparingspolitiek  van de Europese Commissie, de ECB en het IMF. Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem houdt vol dat ze eigenlijk ‘ja’ bedoelden.

Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem mag op zijn kin kloppen van Griekenland. (Foto: Rijksoverheid.nl, Wikimedia Commons)
Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem mag op zijn kin kloppen van Griekenland. (Foto: Rijksoverheid.nl, Wikimedia Commons)

“Komaan, het is toch overduidelijk dat Griekenland mij al een hele tijd aan het uitdagen was?”, zegt Dijsselbloem vergoelijkend. “Ze heeft zichzelf langzaam voor me uitgekleed de afgelopen vijf jaar. Plagerig, haast. En nu ik het iets ruwer wil spelen, komt ze klagen dat ze daar eigenlijk nooit zin in had. Daar moet ze nu niet meer mee afkomen.”

“Het is niet mijn schuld dat Griekenland dingen heeft gedaan waar ze achteraf gezien blijkbaar helemaal zo’n zin niet in had. Ik had haar in eerste instantie zelfs nauwelijks opgemerkt. Ik was eigenlijk aan het praten met Portugal en Spanje. Maar dan komt ze daar plots voor me paraderen met aantrekkelijke, valse cijfers. Ze beet zachtjes in mijn oor en vroeg me dubbelzinnig of ze ‘ook eens mee mocht doen met die Eurogroep’. Ze heeft zich vervolgens langzaam ontmanteld, steeds sneller uitgekleed tot er niets meer te strippen viel. En net als ik helemaal klaar ben om me haar toe te eigenen trekt ze haar onderbroek terug op en mag ik op mijn kin kloppen. Wat voor een boosaardig wicht ben je dan? Kun je dan van me verwachten dat ik op zo’n moment niet met geweld probeer te grijpen wat me is beloofd?”, klaagt Dijsselbloem.

Goedkope hoer

“Ik heb er geen woorden voor. Vijf jaar lang zit Griekenland ostentatief met mij te flirten. En uiteindelijk blijkt het allemaal alleen maar om geld te draaien, zoals bij de eerste de beste goedkope hoer. Griekenland zou eens moeten weten wat ik met goedkope hoeren doe.”

 

12 reacties op "Dijsselbloem: ‘Grieken zeggen nee, bedoelen ja’"

 1. En natuurlijk willen wij ook weten wat Dijsselbloembak doet met goedkope hoeren. Wie A zegt moet B zeggen.
  Al kan ik me daar zomaar iets bij voorstellen. Vooral als ik me de madammen van het eiland Lesbos voor de geest haal…
  We moeten wel toegeven dat die Grieken uit Griekenland serieus vuurke-stook onder den Dijssel zijn gat gehouden hebben. Nu moet hij dus op de blaren zitten. En die zijn zo groot als een munt van 2 euro of 50 weggesmeten Drachme.

  Beantwoorden.
 2. Dijsselbloem zal nog voor hete vuren komen te staan want bij een volgend hervormingsplan met Europa zou Tsipras zinnens zijn eerst een referendum in te lassen om te beslissen of de Grieken wel de rente op hun schuld willen betalen.
  In een volgende fase zou volgens administratieve bronnen een referendum gehouden worden met de vraag of de Grieken wel hun schulden aan de Europese burgers wensen terug te betalen.
  Tenslotte staat een vierde referendum op stapel met de vraag aan de Grieken of ze willen dat het Grieks leger Oekraïne inpalmt om Poetin gunstig te stemmen.

  Beantwoorden.
  1. En toch moeten de EG landen zich geen al te grote zorgen maken: tegen dat laatste referendum hebben de Grieken geen nagel meer om aan hun g*t te krabben, laat staan een kogel om in hun geweer te steken.
   Ze kunnen natuurlijk altijd nog een lading feta naar de koppen van de Oekraïners gooien. Maar of onze vriend Poetin dat voldoende gaat vinden om met Russische Roebels te gaan strooien, betwijfel ik ten zeerste.
   Échte slimmeriken zullen dat natuurlijk nu al beter kunnen inschatten. De gewaardeerde input van Karel De Gucht zou in deze welkom zijn om onze twijfels hierover helemaal weg te nemen. Die man heeft niet alleen een mening over álles, maar ook een ongebreidelde kennis over alles dat te maken heeft met het internationaal versluizen van centjes. En daarbij iedereen zonder verpinken aan de schandpaal nagelt die er zich durft mee te moeien.

   Beantwoorden.
 3. Het heeft wel iets, haar geflirt. Het… prikkelt, daagt uit, doet wegdromen.
  Maar het is ook dubbelzinnig, met ergernis, frustratie en pijn.
  Waarom zoveel misprijzen, Helena? I’ve never been your Trojan horse…

  Beantwoorden.
 4. Als zo’ n Dijsselbloem plots iets zou krijgen? Een kind of een hartaanval? Per prompt gaat hij het proberen weg te geven. Of te vergiftigen. Of proberen weg te spoelen in het badwater.

  De papieren van Ghana liggen er veel vetgevulder bij. In Ghana is er geen echte overheid. Iedereen die zijn best doet wordt Koning. De bedoeling daarbij is dat je je vooral goed amuseert.

  Als ze Griekenland verstoten, dan zijn we van de EU af. DAAR DIENT DAT DING VOOR. Zijn ze 60 jaar mee bezig geweest.

  Als ze een aardbeving zouden voorkrijgen met heel de Acropolis TOCH nog aan diggelen. De poen zou klaarliggen. Met nog geen 500.000 fr en pak 20 gedecideerde huisvrouwen zou het ding al lang opgeknapt zijn.

  Het Brussels justitiepaleis loopt er nog erger bij. Al sinds mensenheugnis lopen ze daaraan te klooien. Heelder betonblokken vallen er van af.

  Onassis had meer schepen dan Hitler poen. Hitler ging daar REGELRECHT tegenin. Veel te rap en ook onbesuisd. In het midden van het Ardennenoffesief vielen ze zonder diesel en wiet.

  Beantwoorden.
   1. Ja maar Apekool, het is gewoon een trouwens gevulde kookplaat gekomen dat het goed was van de aanbieder om uw vakantie door de week nog wel even duren voordat de eerste zomer een super leuk dat er geen enkele reactie van je mobiele stoelendans overzicht met advertenties uit het verleden ook niet zo heel lang op het werk en bijbanen in het mapje verwerkt worden en dat je een keer bekeken sinds donderdag de sossen maar ook aan het einde pagina geladen in een groepje.
    Dat is toch duidelijk!?
    (Deze tekst is geheel door mijn SwiftKey app opgesteld. DGB zal dat ook zo wel doen zeker?)

    Beantwoorden.
   2. DGB heeft zich gewoon goed geïntegreerd in Ghana, ondanks Ghangreen.
    In dat integratieproces heeft wellicht de coca uit de kokos goed haar werk gedaan.
    Moet kunnen, vind ik dan maar.

    Beantwoorden.
 5. Ik mis de uiterst beschaafde, eloquente speech van Verhofstadt.
  Zo’n parel van redenaarskunst en beschaving wil je toch graag eens herlezen.

  Wel heb ik een paar bladzijden uit mijn geschiedenisboekjes moeten scheuren, blijkbaar zijn Charilaos Trikoupis en Eleftherios Venizelos lichtende voorbeelden van hoe het wel moet.

  Beantwoorden.
  1. Zeg Apekool. Je zou beter zelf eens een eloquente speech proberen af te steken of gewoon iets te proberen vertellen dat lang genoeg kant noch wal raakt. Wie Charilaos Trikoupis en die andere vent zijn heb ik geen benul van. Al maar goed want dan kan ik de mensen er ook niet mee gaan lastig vallen. Ik was net op zoek achter een naam voor mijn poes.

   Eleftherios zou origineel zijn. Want het is een kater. Maar ik ga dat bijwijlen niet kunnen gezegd krijgen.

   Verhofstadt zou ik hem ook niet willen noemen. Die vent is knettergek! Die staat daar te molenwieken nét als Hitler himself! Die vent zit aan de coke of iets nieuws? Bekijk het maar eens…

   Ik hoop dat ‘m straks een hartaanval krijgt in het midden van het Europees Parlement. Plots ineenstuikt. Met stomheid geslagen. Sereen gewoon. Iedereen blij.

   Mijn katertje ga ik gewoon JEJOEN noemen. Nog jong en enigszins zoekend. Met zonder echte kwaadaardigheid. Verhofstadt moeten ze dat aangeleerd hebben.

   Als je die kerel wil gaan vangen moet je halfweg na de noen opstaan. Je koopt een doos vlooien en je geeft die dan aan hem. Voor je het weet krabt ‘m zijne nek open. Dan moet je hem een halsband aanpassen gelijk Herman De Croo. VOOR ZIJN EIGEN GOED.

   Eigenlijk heb ik al lang goesting om Verhofstadt eens een goei oorvijg te geven. Dat is volkomen legaal. Een oorvijg ligt wettelijk nogal moeilijk. Pak je geeft die vent gewoon een goei klets om zijn oren? Heel plots en zonder iets te zeggen MAAR je moet ook zien dat er niets aan is dat er al niet aan was. Anders gaat ie zeuren.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter