Paus offert traditionele kerstmaagd om toornige Jahweh gunstig te stemmen

Geheel volgens de katholieke traditie heeft paus Franciscus I tijdens de Kerstviering te Rome het hart van een 21-jarige maagd uitgesneden en geofferd aan Jahweh. Dit moet de toornige Godheid gunstig stemmen en voorkomen dat Hij de wereld in 2015 vernietigt.

De paus neemt een symbolische hap uit het maagdenhart.
De paus neemt een symbolische hap uit het maagdenhart.

Het Offer van de Kerstmaagd maakt reeds lang deel uit van de katholieke liturgie. Kerkhistoricus Jürgen Mettepenningen, gewezen woordvoerder van Aartsbisschop Léonard, geeft uitleg: “De traditie gaat terug tot de eerste christenen. Net zoals toen wordt een 21-jarig meisje gekozen dat nog nooit met een man is samen geweest. En tijdens de Kerstviering snijdt de paus met een ceremonieel offermes haar hart eruit en bijt hij erin. Vroeger aten de pausen het maagdenhart volledig op, maar in de moderne Kerk volstaat een symbolische hap.”

De Toorn Gods

Het offer moet Jahweh gunstig stemmen en Hem ervan weerhouden om de wereld tijdens het komende jaar te vernietigen. “Het zou natuurlijk kunnen dat God eerder een minzame vaderfiguur is, die onze transgressies tegen Zijn wil altijd vergeeft,” vertelt Mettepenningen verder. “Maar we kunnen daar niet zeker van zijn en als het over het eventueel veroorzaken van de Apocalyps gaat, neemt de Kerk liever geen risico’s. Bovendien is de wereld tot op de dag van vandaag niet vergaan. Dat lijkt dus te bewijzen dat een jaarlijks uitgesneden maagdenhart precies is wat De Heer van ons verlangt.”

10 reacties op "Paus offert traditionele kerstmaagd om toornige Jahweh gunstig te stemmen"

 1. Van al die gasten snap ik geen bal. Pak nu Koning Filip. Ik vond die kerel goed meevallen. Tot vandaag. ‘Ik gedenk de armen en de eenzamen’. Vanuit Indonesië.

  Met mijn oude ma krijg ik daar soms woorden over : ‘JAMAAR het is WEL DE KONING’, zei die zo. Ik stond er even van te kijken.

  Natuurlijk mag die met een militair vliegtuig naar Indonesië. Voor hetzelfde geld zouden ze op MH17 gezeten hebben. Dan zou België pas helemaal stuurloos geworden zijn.

  Dan zouden ze Laurent moeten hebben opbellen. De nachtmerrie van Boudewijn. Laurent gelooft in DIKKE TETTEN en Ferrari’s. En soms raakt hij serieus de weg kwijt op persoonlijk gebied. Dat is de Koning die de mensen willen!

  Albert vreet naar eigen zeggen elke zondag kip met appelmoes. Op zichzelf is daar niks mis mee. Maar een ECHTE KONING houdt voor zichzelf wat hij opvreet. Wilfried Martens ging gewoon in de Humo vertellen over de bloedworsten met appelmoes die hij samen met Boudewijn at. ‘Met een stuk brood’. Met wat anders? De patatten die Fabiola geschild had?

  Toch deden ze het soms goed. Pak nu de ‘Bende Van Nijvel’. Iedereen denkt dat ze die nooit gaan kunnen vatten. Ik denk dat de Staatsveiligheid die apen in November 1985 gevat heeft en ‘in de Zee gesmeten’. Die gaan dat ook niet komen vertellen. Veel last hebben we er alvast niet meer van gehad.

  Beantwoorden.
 2. Maagd? Hart? Kerstmis ’14?

  “Laat ons geen angst hebben naar buiten te gaan en onze broeders en zusters met de blik van de Maagd Maria te zien, Zij nodigt ons uit echte broeders te zijn van elkaar. Laten wij niet toe dat iets of iemand zich tussen ons en de blik van de Maagd Maria stelt. Moeder, geef ons Uw blik! Dat niemand zich verberge! Moge ons kinderhart die blik weten te verdedigen tegen zoveel gepraat dat illusies belooft, tegen wie een begerige blik hebben naar een gemakkelijk leven, naar beloften die niet kunnen vervuld worden.” (F1 – 22/09/’13)

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter