Intern Onderzoek Concludeert: ‘Zwarte Piet-traditie Is Niet Racistisch.’

Het directiecomité van de NV Sinterklaas heeft een intern onderzoek naar het personeelsbeleid van de organisatie afgerond. Daarin besluit de leiding van het bedrijf dat het exclusief aanwerven van Zwarte Pieten voor lagere administratieve en uitvoerende taken niet racistisch is.

Het directiecomité wijst de beschuldigingen als zou het bedrijf zich aan racisme schuldig maken van de hand.
Het directiecomité wijst de beschuldigingen als zou het bedrijf zich aan racisme schuldig maken van de hand.

De NV Sinterklaas levert jaarlijks, rond het begin van de kerstperiode, speelgoed en luxeproducten aan de kinderen van voornamelijk welvarende blanke gezinnen in Nederland en België. De organisatie maakt al vele jaren gebruik van goedkope en doorgaans ongeschoolde Afrikaanse gastarbeiders om de logistieke kant van haar bedrijvigheid te verzorgen. Deze zgn. Zwarte Pieten genieten naar verluidt geen enkele financiële vergoeding voor de geleverde prestatie, maar zouden worden uitbetaald in pepernoten en marsepein.

De laatste tijd is er echter steeds meer kritiek te horen op dit aspect van het personeelsbeleid, o.a. door de uit Curaçao afkomstige kunstenaar Quinsy Gario. Ook organisaties zoals het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding en zelfs de Verenigde Naties beginnen vragen te stellen.

Met haar eigen interne onderzoek maakt de NV Sinterklaas nu komaf met die kritiek. Verwijzend naar het eindrapport van de studie, zegt de voorzitter van het directiecomité, dhr. Sinterklaas: “Al sinds het prille begin van onze onderneming maken wij gebruik van fel gepigmenteerde arbeidslui om onze bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Het is een traditie: dit heeft niks met racisme te maken.”

Gevraagd om commentaar over de soms streng hiërarchische verhouding tussen het blanke management en het zwarte personeel, antwoordde dhr. Sinterklaas: “Ook dat is een traditie. Eéntje die al veel ouder is dan de NV Sinterklaas.”

5 reacties op "Intern Onderzoek Concludeert: ‘Zwarte Piet-traditie Is Niet Racistisch.’"

    1. multiflauwekulturele Pipo · Bewerken

      Ik ben ook zo’n Politiek-Correct geobsedeerde, door de media geindoctrineerde die overal het fata morgana “racisme”(sic) meent te zien ! Daarom zal ik op 25 mei gifGROEN stemmen .

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter