Jef Geeraerts biedt excuses aan

Geerarts (r.): “Er is zoveel dat je met een neger kan doen”

DRONGEN – Deining in het literaire landschap. Na de uitspraken van schrijver Jef Geeraerts (82) gisteren in het Radio 1-programma De Ochtend, met name de opmerking “Een neger, wat kun je daarmee nu doen”, waait er een storm van protest. In een exclusief interview met De Raaskalderij excuseert een duidelijk beschaamde Geeraerts zich: “Dat had ik niet mogen zeggen. Ik bedoelde dat je met vrouwelijke negers natuurlijk wel seks kan hebben, maar ik zag het nut van een mannelijke neger niet meteen in. Maar ik was helemaal mis. Er is zoveel dat je met een neger kan doen. Discrimineren, haten, negeren. Zelfs bespuwen, slaan, folteren, ja zelfs in brand steken. Dus nogmaals, mijn welgemeende excuses tegenover alle negers. Komt dit ook op de radio? Want ik denk niet dat die negers kunnen lezen.” (EM)

7 reacties op "Jef Geeraerts biedt excuses aan"

 1. en med un grote fluit achter ons schoon vrouvolk zitten da kunnenzook gelijk de groene en de sossen die doen ook niks anders in plek van naar de kerk te gaan afkappen en in een vogelmuit steken toch die fluit allee en as ze daar in de kongo de vrouwen nen soetjijn zouden aandoen moet jef ook nimmer op zen tanden bijten

  Beantwoorden.
 2. Mijn twee schoonzoons zijn negers. Ik geniet van een prachtig, genetisch geüpdated nageslacht. Gebronsd van zichzelf. Geen zonnebanken nodig. En die mannen hebben werk. Ondanks de discriminatie. En worden geëerd door “hun ploeg” naar hun menselijke waarden. Raar maar waar. Negers hebben m’n dochters ingepalmd. Gedaan met het geneuk van JG met negerinnen. De mannelijke negers hebben het hier overgenomen, en ik moet eerlijk zeggen: ik ben fier op m’n nageslacht, ik, als bleke, degenerende witvel. Dit is een “updating of our degenerated white genetic material”. :D

  Beantwoorden.
 3. Oooooooh, de kinderverkrachter die zich jarenlang experimenteel uitleefde in Congo is er niet meer en jullie ja jullie gaan hem eren. Wauw proficiat maatschappij, doe zo voort.
  Het minste dat Geeraerts kon gedaan hebben voor al de jonge,meisjes die hij misbruikte in Congo was er misschien voor zorgen dat Lumumba een straatnaam verkreeg in Belgie maar neen, Belgie zal die misbruiker van kinderen eren. Geef hem een straatnaam ja maar dan met volle waarheid.
  Groeten Enca Caen.

  Beantwoorden.
  1. In de Hemel krijgt hij een inburgeringscursus-op-maat. Dat bestaat uit een verblijf op een hemels eiland, bevolkt door zeer viriele mannelijke negers die al een jaar gedwongen celibatair gehouden werden.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter