Jacques Vermeire vindt zonnebril terug op eiland Kos

MARMARI – De Vlaamse komiek, acteur en presentator Jacques Vermeire (59) heeft tijdens zijn jaarlijkse vakantie de zonnebril teruggevonden die in de zomer van 1996 zoek raakte in Griekenland, vermoedelijk op het strand, vermoedelijk in het zand. Daarmee komt een einde aan de ruim veertien jaar durende zoektocht naar het verloren gewaande kleinood.

Vermeire reageert opgelucht: “Het was niet de eerste keer dat ik een zonnebril verloor. Toen ik in Spanje was, werd nog een exemplaar kapot getrappeld door een horde stieren. Ik vergeet het nooit, het was een Polaroid, en daarom was ik zo boos. Nu ik hem heb teruggevonden kan ik eindelijk deze frustrerende episode uit mijn leven afsluiten.”

Eind jaren negentig ontstond een diplomatiek relletje toen Vermeire in een songtekst het Duitse volk de schuld gaf van zijn verlies. Nu blijkt dat de  zonnebril al die tijd op het strand van Kos lag, schaamt hij zich over die uithaal: “Ik was er toentertijd echt van overtuigd dat het niet anders kon dan dat een Duitser mijn bril had. Ze zijn immers overal,  van de berg tot in het dal, van een boerengat tot in de hoofdstad. Ik geloof dat het verdriet mijn oordeel toen vertroebeld heeft en zou me dus graag verontschuldigen jegens alle Duitsers die dit lezen.” (JDL)

Laat een reactie achter