Limburgse vrouw is transprovinciaal: ‘Ek ben heboren in get lihaam van een West-Vlaminh”

De 27-jarige Geertje Peeters voelde zich nooit thuis in Limburg, nochtans de provincie waar ze geboren en getogen is. Na een grondige zoektocht op sociale media voelt ze zich bevrijd: ‘Ek ben transprovinciaal’.

Heertje voelde zich nooit thuis in het bronsgroen eikenhout.

‘Ek ben ophehroeid in Goutgalen-Gelchteren, maar ek voelde me steeds ontgeemd’, vertelt Geertje, die voortaan als Heertje door het leven gaat. ‘Op Instahram ontdekte ek dat gerkomst een fluïde concept is, net zoals hender’. Een hele nieuwe wereld opende zich voor de jonge vrouw: die van de Westhoek. ‘Niet get bronshroen eikengout maar Poperinhe es mijn geimat!’ Ze heeft er naar eigen zeggen haar ‘gart’ verloren. Of ze van plan is te verhuizen? ‘Nenk! Ek goop een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen zoals ek, die helijk ek in een verkeerde provincie heboren zijn, een hruwelijk hevoel’.

6 reacties op "Limburgse vrouw is transprovinciaal: ‘Ek ben heboren in get lihaam van een West-Vlaminh”"

 1. Ik heb een vriend en die kalt raas
  iets waarover ik me erg verbaas,
  want hij is normaal erg intelligent
  en voor de rest een leuke vent
  Maar raaskallen, dat is toch dwaas.

  Beantwoorden.
 2. Aj een artikel schrieft over een transwestvlamse meug je der ook wel rekening mee oeden daje de juste persoonlijke voornaamwoorden gebrukt é!

  ’t is “Zie” en “Eur” en nie “zij” en “haar” é gasten. Een bitje begrip vo de mensen die’t al vré moeilijk en alstjenblieft…

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter