GOED NIEUWS: Introverten durven eindelijk buitenkomen

De federale regering maakte vanavond nieuwe, drastische maatregelen bekend om de strijd met het coronavirus verder aan te gaan. Vanaf morgen valt het openbare leven in België stil. De verscherpte maatregelen hebben een onverwacht positief effect: introverten plannen om voor het eerst in hun leven de woning op hun gemak te verlaten.

Morgen komt Pieter (47) voor het eerst buiten.

Lege straten, verbod op interactie, minimum twee meter afstand van elkaar houden, samenscholingsverbod: voor het eerst in de nationale geschiedenis is de publieke omgeving maximaal aangepast aan introverte landgenoten. Vanaf morgen durven zij eindelijk buitenkomen.

Via WhatsApp kon onze redactie kort met Pieter Windey (47) chatten. Pieter is de voorzitter van de Nationale Federatie voor Introverten, en tevens het enige lid. “Maggie De Block zei ‘Blijf in uw kot’, wel, die maatregel heb ik de voorbije decennia goed opgevolgd,” schrijft Pieter. “In Call of Duty heb ik weleens marktpleinen gezien én erop gewandeld, maar ik kijk ernaar uit om de ervaring voor het eerst écht te hebben.”

“Ben ik blij dat de overheid alle niet-essentiële verplaatsingen afraadt. Al mijn verplaatsingen zijn niet-essentieel. Zelfs eerder onwenselijk”, vervolgt Pieter. Hij is niet van plan om morgen contact te zoeken met andere introverten. “In World of Warcraft heb ik een keer met meerdere mensen tegelijk gepraat. Dat was erg vermoeiend.”

Pieter schrijft dat de FOFOMO (fear of fear of missing out, nvdr) mentaal al begint toe te slaan. Mijn grootste angst is dat ik plots onwel word op straat en dat ik vervolgens naar een ziekenhuis gebracht word waar ik niet alleen zal kunnen sterven. Goed dat ik nog een nachtje over deze grote stap kan slapen,” besluit hij.

Laat een reactie achter