N-VA wil investeren in eigen, Vlaamse variant

BRUSSEL – Nu de Britse variant van covid-19 niet te stuiten lijkt en er een besmettingshaard met de Zuid-Afrikaanse variant is opgedoken in Oostende, wil N-VA investeren in een eigen Vlaamse variant van het coronavirus.

De Britse variant zou besmettelijker én dodelijker zijn dan het oorspronkelijke SARS-CoV-2-virus. “Daarom hebben we een nog meer hardwerkend virus nodig dat niets liever wil dan al die vreemde indringers verdrijven van ons grondgebied, maar tegelijkertijd volstrekt ongevaarlijk is”, argumenteert minister-president Jan Jambon (N-VA). “Kortom, een echt Vlaams virus.”

Daartoe heeft Jambon een team van bio-ingenieurs aan het werk gezet dat het oorspronkelijke coronavirus via genetische manipulatie moet veranderen in een Vlaamse variant die zal luisteren naar de naam SARS-CoVL-2. “We zullen nog altijd ziek worden, maar dan tenminste in een poel van onze éígen vuiligheid”, klopt de minister-president zich op de borst.

Waalse variant

Intussen werkt de PS aan een Waalse variant van de slaapziekte. De idee daarachter is dat als iedereen thuis in zijn zetel ligt, andere virussen geen kans krijgen om zich te verspreiden.

6 reacties op "N-VA wil investeren in eigen, Vlaamse variant"

 1. In concreto hoorde ik tot nog toe van enkel gevallen die corona hadden uit het ziekenhuis na een check-up of zo. De medische stand veroorzaakt gratis de ziekte die hij tegen betaling mag oplossen. Met de ziekte is het evenzo gesteld als met de misdaad, degene die het veroorzaakt mag het oplossen.

  Beantwoorden.
  1. We moeten corona zien in de ruimere context van seks en de (medische) drang naar gelijkheid.
   Suzanne Moore, het feministisch boegbeeld van The Guardian, werd wakker, dacht ik, toen ze erover schreef dat ze weer naar de universiteit was gegaan en had ontdekt wat de kosten daarvan zijn voor de simpele kandidaat in zijn kooitje terwijl luxe buitenlandse studenten van school worden opgehaald door hun chauffeur. Niet veel later vertrok ze bij the Guardian. Haar vertrek bleek iets te maken te hebben met de aantijging van ‘transfobie’.
   Ik schreef eens bij een artikel van haar waarin ze New Orleans noemde, waar ze als meisje had vertoefd in het circuit van travestieten en transseksuelen (voortzetting van het carnaval, Mardi Gras) dat hiermee de liberalisering is begonnen van de medische stand, omdat een transoperatie niet meer in het reguliere ziekenfondspakket past.

   Beantwoorden.
  2. Ik schreef er geloof ik ook nog bij dat Madame Blavatsky die daar voor privé onderzoek naartoe wilde dat werd afgeraden door haar meester, die waarschuwde voor de subcultuur van zwarte magie gebaseerd op de nadagen, van de ondergang, van Atlantis.
   Simone de Beauvoir had gezegd: je wordt niet als vrouw geboren, je wordt tot vrouw gemaakt. (Of ontmaakt.)

   Beantwoorden.
 2. Ik dacht dat de Walen toch al lui in hun zetel lagen? Nu speciaal een variant van de slaapziekte ontwikkelen voor iets wat ze toch al doen lijkt me een gemakkelijke manier om weer subsidies van de Hardwerkende Vlamingen los te krijgen!
  U mag wel wat meer aan kritische journalistiek doen in plaats van gewoon de persberichten van Magnette over te schrijven!

  Beantwoorden.
 3. Door corona2.0 zal in 2021 het gat in de begroting van België de oppervlakte van datzelfde België overschrijden. Europa zal zich verplicht zien om in te grijpen.
  Magnette eist hogere Europese toelagen liefst in oude Belgische franken maar eventueel ook in bitcoins.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter