Extremistische christenen klagen over te weinig media-aandacht

Na de vroegmis kwam het in Meulebeke tot bloedig straatprotest

MEULEBEKE – Opschudding gisteren na de vroegmis in enkele West-Vlaamse parochies. Enkele extremistische christenen uitten er hun ongenoegen over ‘de omerta’ die de Vlaamse media lijkt te voeren tegenover uitingen van radicaal katholicisme, en kwamen op straat. “Wij geloven ook in een wraakzuchtige god en de inferieure positie van de vrouw,” aldus Idesbald Cruystoghts, woordvoerder van de met rieken en fakkels getooide amokmakers. “Waarom horen we dat nooit in de media?” De pastoor in de parochie van Meulebeke, een van de broeihaarden van christenextremisme, riep na de ophitsende preek op tot bloedige protesten. “Wij zijn niet boos op onze broeders die in naam van Allah homoseksuelen willen stenigen of ongelovigen willen opknopen. Integendeel. Als er vrouwen, homo’s of andere gruwelijke aberraties onderdrukt moeten worden, willen wij mee het voortouw nemen. God wilt het! Wij zijn boos op de kranten en de tv die onze strijd voor een betere wereld weigeren te verslaan. Schrijf dat maar in die linkse flutgazet van u!” (LvS)

Laat een reactie achter