Trump benoemt Jani Kazaltzis tot topadviseur

WASHINGTON – Televisiepersoonlijkheid Jani Kazaltzis ruilt het Vlaamse televisiescherm voor het Witte Huis. De stylist moet er topstrateeg Steve Bannon vervangen, die deze week door president Trump werd ontslagen. 

– door onze Amerika-correspondent Pol De Mol –

Jani Kazaltzis wordt verantwoordelijk voor de styling van de machtigste man ter wereld.

De personeelsproblemen waarmee Trump kampt komen op een moeilijk moment. Zijn binnenlandse agenda wordt gedomineerd door de nasleep van de aanslag in Charlottesville. Op internationaal vlakt blijft de nucleaire dreiging van Noord-Korea en de crisis in Venezuela alle aandacht opeisen. Veel tijd om zich te laten omringen met een nieuwe entourage is er dus niet voor de Amerikaanse president.

Om zijn dalende populariteitscijfers te doen keren heeft Trump daarom stylist en televisiepersoonlijkheid Jani Kazaltzis benoemd. Kazaltzis moet het imago van de getormenteerde president onder handen nemen. De 39-jarige Genkenaar van Griekse komaf loopt zich momenteel warm voor een langdurig verblijf in de Westwing en kijkt enorm uit naar de nieuwe uitdaging. “The Donald is simpel en stoer, en dat past volgens mij bij zijn persoonlijkheid. Maar een rode das op een krijtstrepenpak, echt? Wie denkt hij wel dat hij is? Winston Churchill?”

Witte puntmutsen

Het kapsel van de machtigste man ter wereld zal één van de eerste aandachtspunten worden van Kazaltzis. “Je haar kan nooit goed genoeg liggen.” Maar over de haartooi van zijn toekomstige baas is zijn verdict alvast genadeloos: “Precies een orka die een zeemeermin heeft uitgekotst”, zo omschrijft hij de geföhnde combover van Trump. Maar ook de inkleding van het Witte Huis zal de nodige aandacht krijgen van onze uitgezonden Vlaming: “Al die mannen met driekwartbroeken en witte puntmutsen waarmee de president zich omringt. Seriously? Daar zijn serieuze kosten aan”.

Fulltime stylist en Amerikawatcher-in-bijberoep Bjorn Soenens – zelf ook een tijdje in de running voor de gegeerde post in het Witte Huis – bekijkt de benoeming alvast met enig scepsis: “Mar a Lago is niet Mykonos. Jani heeft kent het reilen en het zeilen van de Amerikaanse politiek en het zakenleven amper. Laat staan dat hij kan manoeuvreren in het labyrint van het Trump-imperium”. Iets wat Kazaltzis overigens met klem tegenspreekt: “Ik heb destijds met mijn bomma alle aflevering van Mooi en Meedogenloos bekeken. Úúúren heb ik ge-Amerika-watcht! Als voorbereiding kan dat tellen!”, zo besluit hij.

3 reacties op "Trump benoemt Jani Kazaltzis tot topadviseur"

  1. Oké, direct actie nodig nu: Jani for president! De allergrootste petitie ooit: Jani vervangt Trump (incl. rituele verbranding van mans toupet) – de wereld kan er alleen maar beter van worden!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter