Coronavirus UPDATE: schooldirecteur Guido gaat Carla van het Secretariaat vandaag enkel vingeren

DROEVEGEM – Vandaag keren de leerkrachten en leerlingen van basisschool De Vlindertuin terug naar school na een welverdiende krokusvakantie. Directeur Guido Nackaerts neemt de nodige voorzorgen tegen het coronavirus.

Guido Nackaerts, directeur van basisschool De Vlindertuin, huldigt het voorzorgsprincipe.

“We hebben de ouders gevraagd om papieren zakdoekjes mee te geven met de leerlingen. De leerkrachten is gevraagd om elkaar een elleboog te geven in plaats van een hand, in de toiletten hangen de richtlijnen voor handhygiëne uit van de FOD Gezondheid, en ik ga mijn secretaresse Carla vandaag enkel vingeren in het printerkot”, getuigt de schooldirecteur.

De directeur en zijn assistente Carla De Vos hebben een prille verhouding en keken er derhalve enorm uit naar uit om elkaar terug te zien na de krokusvakantie. “Maar aangezien minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft opgeroepen om elkaar niet te kussen, ga ik van mijn hart een steen moeten maken en Carla vandaag niet tongzoenen doch louter manueel bevredigen”, getuigt Nackaerts.

Om veiligheidsredenen zal Guido zijn geliefde vragen of dat ook met de elleboog mag.

Handhygiëne

“Als schooldirecteur heb ik de taak om te waken over de fysieke en mentale gezondheid van mijn leerlingen en lerarenkorps”, vindt de plichtbewuste Nackaerts. “Nadat ik Carla bevredigd heb, zal ik dan ook de printer afvegen met papieren zakdoekjes die ik onmiddellijk weggooi, en daarna mijn handen wassen volgens de richtlijnen voor handhygiëne van de FOD Gezondheid.”

Om hun anonimiteit te waarborgen zijn Guido Nackaerts en Carla De Vos schuilnamen. Hun echte namen zijn Patrick Deweze en Rita Verhaeghen.

16 reacties op "Coronavirus UPDATE: schooldirecteur Guido gaat Carla van het Secretariaat vandaag enkel vingeren"

 1. Update van de update: Guido en Carla zijn in quarantaine geplaatst in het printerkot. Volgens tramconducteur Marc Van Ranst, in bijberoep ook viroloog, is Corona een SOA, een vuil ziekte zoals ze zeggen, en moet Guido zijn vinger houden waar hij is teneinde de verspreiding van het virus tegen te houden. “Het enige wat doeltreffend helpt is het regelmatig en voldoende drinken van javel,” aldus Van Ranst in zijn officiële verklaring namens de volksgezondheid.

  Beantwoorden.
 2. Had dat niet zo geformuleerd Georges, nu is het al stormloop op de javel. In den Brico en Gamma al uitverkocht. In den Blokker hadden ze nog wel, maar daar is het verkrijgbaar onder de merknaam Heineken.

  Beantwoorden.
  1. Oeie, Dimi, ik denk dat er iets verkeerd is gegaan in de vertaling naar het Russisch: Javel is bleekwater. Heineken is gewoon bleek water in twee woorden. In Nederland verkopen ze dat als homeopatisch bier en het straffe is dat er Hollanders zijn die er nog zat van worden ook. Gewoon het placebo-effect natuurlijk.

   Beantwoorden.
   1. Je hebt gelijk Georges, translation error tussen Хейнекен бледная вода en отбеливатель Жавель. Maar het is allemaal zo moeilijk hé. En drink maar een goeie portie Vodka, beste bescherming tegen de griep. Schol Tovaritsj.

    Beantwoorden.
    1. водка? Dat betekent dan weer gewoon watertje. Dat gaat allemaal niet veel helpen tegen de corona. Nu heb ik toevallig zelf een vaccin ontdekt dat heel doeltreffend is: Van Maggie Van Ranst moeten we in de holte van onze elleboog niezen. Na een paar dagen heb ik op de mouwen van mijn trui een groene korst van enkele centimeters bijeengeniesd. Als ge daar nu stukskes afpulkt en opeet, blijkt dat een doeltreffend vaccin tegen de corona te zijn. Ben ondertussen al verschillende keren bij den Italiaan en bij de Chinees gaan eten en ik heb nog altijd geen koorts. Vanaf de sponsoring van Bill gates rond is, kunt ge zakjes Corona chips bij mij bestellen tegen een vriendenprijs van 185 euro per 100 gram. Vooraf intekenen kan vanaf nu…

     Beantwoorden.
 3. Corona, corona, corona. Niks anders dan corona. terwijl er belangrijker nieuws in de wereld is, zoals: Dolly Parton: “Als ik 75 word, wil ik graag opnieuw op de cover van Playboy staan”. Destijds, in ’78 van de vorige eeuw, stond ze al eens op de centerfold – u ziet, ik ken de vaktermen – met zijzelf op de linkerbladzijde, terwijl haar kommisveur de volledige rechterbladzijde in beslag nam. Het zal nu weer de centerfold worden, maar frontaal en gedraaid deze keer: Bovenaan Dolly zelf en onderaan …

  Beantwoorden.
  1. Ik snap het ook niet meer Georges. Elke dag zit ik te wachten op een zonsverduistering om de corona te zien maar niks gebeurt. Allemaal fake nieuws als je het mij vraagt.

   Beantwoorden.
 4. Nu de schoolgaande jeugd drie weken coronavakantie heeft, gaat de VRT onder aanmoediging van Ben Weyts een educatief onderwijsaanbod brengen. Gelukkig kan de VRT putten uit een rijk archief van Schooltelevisie. Zo is er deze aflevering van 20 minuten voor groot en klein.. Vakgebieden zoals biologie, mobiliteit en urbanisatie komen er aan bod. Kijk voor dit laatste onderwerp maar eens vanaf minuut 15 om de betekenis van smalle en brede straten in onze stadskernen volledig te begrijpen. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan wordt er op 18:30 afgesloten met een heuse cantus en de bijhorende ad fundum.

  Beantwoorden.
 5. Hamsteren heeft geen zin. Nederland is bereid massale hoeveelheden tweedehands toiletpapier ter beschikking van hun zuiderburen te stellen, uiteraard met een kostenplaatje maar beter dat dan niets denken onze 6 ministers van volksgezondheid.

  Beantwoorden.
  1. Dat gaat niet pakken, de gierige noorderburen gebruiken hun wc-papier al langs twee kanten. Zelf koop ik nooit wc-papier omdat ik altijd op café naar ’t toilet ga. Maar na de vollenbak afterparty van de vollenbak lockdown party van gisteren zit ik met een klein probleem. Een groot probleem eigenlijk. Voorlopig gebruik ik de grotere briefkes van 10 euro want die van 5 zijn echt wel te klein. Dat heb ik van die schooltelevisie van hierboven geleerd.

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter