Man (58) ziet regering vallen in pushbericht; kijkt verder naar Eén en gaat slapen

KESSEL-LO – Lodewijk Browaeys was rustig naar Iedereen Beroemd aan het kijken toen hij plots een melding kreeg op zijn smartphone dat Charles Michel naar de koning trok om het ontslag van zijn regering aan te bieden. 

De feiten speelden zich af terwijl premier Michel (foto) zijn ontslag aanbood bij de koning.

Browaeys had zich, na een bescheiden broodmaaltijd, net als iedere avond neergezet in zijn zetel toen het nieuws binnenkwam. “Neerploffende, en mezelf toedekkende met het fleecedekentje dat ik ooit op het vliegtuig naar Kreta heb gekregen, nestelde ik me in mijn fauteuil voor wat een gezellige tv-avond moest worden”, getuigt de 58-jarige man. “En dat werd het ook.”

Doch net toen de Leuvenaar een dame zag getuigen over haar gevecht met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom in het dagelijkse human interest magazine, lichtte het schermpje van zijn smartphone op. “Mezelf afvragende of het misschien mijn moeder was om me te vragen waar we het kerstmaal dit jaar zouden nuttigen, zag ik op het schermpje een bericht van VRT NWS dat de regering gevallen was. ‘Verhip’ denkende legde ik het kleinood toen maar weer aan de kant, want Thuis ging beginnen.”

De man kon zich naar eigen zeggen moeilijker concentreren op de plot van de populaire soapserie dan gewoonlijk. “Het nieuws door mijn hoofd rondspokende overwoog ik om toch nog even over te schakelen op Canvas voor het laatste nieuws over deze, me in verwarring brengende episode”, getuigt de Leuvenaar.

Véronique De Cock

“Maar toen ging Die Huis alweer beginnen, en het is vanavond de seizoensfinale met Véronique De Cock, van wie ik, haar in de late jaren negentig eens bij de bakker gezien hebbende, wel eens wilde zien hoe het tegenwoordig met haar gaat,” aldus Browaeys. “Mijmerende over de tand des tijds, die ons ooit allemaal als zachte druiven tot zoete droesem zal vermorzelen, zag ik Véronique nog druiven pletten tussen haar tenen. Ik dacht ‘Amai, die is ook oud geworden. Maar wel nog schoon voor haar leeftijd’.” Intussen was de premier op het paleis aangekomen om het ontslag van zijn regering aan de koning aan te bieden.

De rust van de routineuze, lineaire televisie-avond werd nog even onderbroken toen Browaeys de digicorder op pauze zette om zich een glas melk op te warmen in de microgolfoven. “Net voor het slapengaan een mok warme melk drinkende, slaap ik doorgaans beter in”, getuigt de Leuvenaar. “En dat is goed, want morgen is het alweer werkendag.”

 

 

 

 

 

6 reacties op "Man (58) ziet regering vallen in pushbericht; kijkt verder naar Eén en gaat slapen"

 1. De buislampen van mijn Philips radio begonnen dinsdagavond hevig te flikkeren toen met veel gekraak het NIR aankondigde dat de Koning naar de regering was gestapt om zijn ontslag aan te bieden.

  Beantwoorden.
  1. Tiens, de geschiedenisboeken vertellen iets anders: “De dag van de Duitse inval verscheen de koning, in tegenstelling tot zijn vader bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, niet voor het parlement hoewel men het hem had gevraagd. Men zei ook dat hij tijdens die cruciale dagen in mei 1940 defaitistisch was ingesteld. Jan Boon, toenmalig hoofd van het Nationaal Instituut voor Radio-Omroep (NIR), vertelde me dat eerste minister Hubert Pierlot hem na een regeringsmededeling via de radio had laten verstaan dat de koning wanhoopte en dat hij zich niet echt tegen de Duitsers wenste te verzetten.”
   Spoileralert: Den Duits gaat 4 jaar blijven, Mendeljew. En het vuurwerk op het einde is een atoombom. Ik zou zeggen googelt dat eens, maar het internet bestaat nog niet zeker? Wat het internet is? Dat is moeilijk uit te leggen. Iets met veel blote borsten, dat is voorlopig de beste omschrijving die ik kan geven.

   Beantwoorden.
   1. Ach Georges, elke dag sta ik op het dak mijn antenne te draaien in alle richtingen maar Internet nog niet gevonden. Ik zou dat graag bekijken, want in tegenstelling tot Will Ferdy en andere collega’s interesseren blote borsten wij wel. Den Duits mag gerust blijven want Bratwurst met Sauerkraut is mijn ding. Ik spreek ook vloeiend duits want ich habe noch in keulen geschott mit der platsliche foetballpluge. Mooie tijd, die naaimachineuitvinder was toen keeper. Ook nog jong manneke toen zoals ik. Allé, ik ga je laten want gij moet nog werken zeker ?

    Beantwoorden.
 2. Dat wordt dus een regering in lopende zaken zoals daar zijn: snotneuzen, druipers, kranen, joggers en rekeningen. Als daar ook aflopende zaken bij mogen dan zijn er meer mogelijkheden waaronder: banden, het jaar en hellingen. Oplopende zaken is evident want ruzies zijn een regeringsbevoegdheid tout-court. Bij weglopende zaken zou het fijn zijn moest de regering mijn vrouw terugbrengen.

  Beantwoorden.
 3. Nu de regering vallende is hebben de politiekers tijd zat om zich ledig te houden met politieke spelletjes. Het meest populaire spelletje is roetepieten. Het komt erop neer elkaar de Roetpiet door te spelen. Diegene die op het einde met de Roetpiet blijft zitten verliest de verkiezingen.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter