‘VRT investeert met Luc Appermont in jong talent’, vindt netmanager één

BRUSSEL – In de nietsontziende concurrentiestrijd tussen de tv-zenders die dit najaar losbarst, zet de openbare omroep alles in op jong talent. Gisteren stelde de netmanager van één, Jean Philip De Tender, blakend van trots de nieuwe Steven Van Herreweghe voor. “Ik heb de toekomst van de televisie gezien,” riep De Tender door een bomvolle perszaal, “en zijn naam is Luc Appermont!”

De Tender: “We kregen een tip dat een zekere Luc uit Bilzen al enkele jaren in alle stilte bezig was in bejaardentehuizen. En de respons daar was zo overweldigend dat we dachten: met die jongen moéten we gewoon iets doen op het kleine scherm. Kijk, wij van één zijn storytellers, en ons verhaal is er nu eenmaal een van permanente vernieuwing. Luc doet dingen die je nergens anders op tv ziet: die kan zingend van een trap afkomen, stel je voor!”

“Toch is niet alle hoop gevestigd op dit ene Limburgse talent. “We gaan niet overhaasten met Luc, een sterk verhaal moet langzaam rijpen. Misschien is u Ben Crabbé al eens opgevallen? We hebben dat manneke nu al enkele jaren de kans gegeven om in de luwte een kwisje op de vooravond te doen, en hij lijkt klaar voor het grote werk. Enfin, niet té groot natuurlijk maar met een opstapje raakt die jongen moeiteloos aan de schouders van de toppers.”

“Maar ik wil ook een andere storyline in de verf zetten: de vernieuwing in onze formats. Onze beste mensen werken as we speak aan een soort alternatief journaal dat we gaan uitzenden na het echte journaal, met alleen maar leuke weetjes over gewone mensen. Kijk, dat zal je dus nóóit op VT4 te zien krijgen! En van de week nog kregen we een schitterend voorstel binnen voor een quiz met een rad. Echt van you ain’t seen nothing yet, de geknipte binnenkomer voor Luc.”

‘Graai de duiten’

“We werken trouwens ook aan een revolutionaire zondagavondshow. De werktitel is Graai de duiten maar dat bekt nog niet goed genoeg vind ik. Het wordt een show waarin werkelijk alles kan: behendigheidsproeven met autootjes, een kwis waarbij de kijkers aan de telefoon kunnen meespelen, en gastoptredens van de hotste wereldvedetten zoals Percy… Percy… (Steve, hoe heet die ook alweer?) juist: Sledge. Maar daarvoor denken we aan een duopresentatie. Woestijnvis is niet de enige die talent vindt in onze theaters hè, we hebben in Mechelen een duo acterende broers gevonden die als presentator een onuitwisbare indruk zullen maken.”

Of hij dan niet op de hoogte is dat Manu Verreth onlangs overleden is? “Het is niet waar? Manu dood? Verschrikkelijk, dat wist ik nog niet. Dat is toch iets hè, die verhalen van hartfalen bij jonge toptalenten. De stress zeker? Kijk, dat zou hem bij ons nooit overkomen zijn.”

Laat een reactie achter