Karekietenmoeder blij met mooie tekening van koekoeksjong

Mieke Twiep was zeer blij met de mooie tekening van zoon Robbie. Foto: Per Harald Olsen CC BY-SA 3.0
Mieke Twiep was zeer blij met de mooie tekening van zoon Robbie. Foto: Per Harald Olsen CC BY-SA 3.0

Mieke Twiep, een kleine karekiet uit Oost-Vlaanderen, laat weten “zeer verheugd” te zijn over de mooie tekening die ze voor moederdag kreeg van haar jongste zoon. “Onze Robbie is altijd al een beetje een moeilijk kindje geweest,” vertelt de zangvogel uit de familie van de Acrocephalidae. “Zo heeft ie ooit, vlak na zijn geboorte, zijn broertjes en zusjes uit het nest geduwd. Volgens onze huisarts is Robbie een koekoek en lijdt hij aan broedparasitisme. Hij is vaak onhandelbaar en duldt geen andere kuikentjes naast zich. Mijn man werkt in de nestbouw en is vaak pas heel laat thuis. Ik sta dan alleen voor het huishouden en ik heb met onze Robbie echt mijn vleugels vol. Robbie is ook veel groter dan ik, wat de opvoeding er niet gemakkelijker op maakt.”

Trots toont ze de tekening die ze voor moederdag van Robbie kreeg. “Kijk eens, hoe mooi! Dat is ons nest,” zegt ze terwijl ze naar een kluwen van bruine streepjes op het papier wijst. “En die dikke zwart-grijze vogel in het midden is Robbie zelf en die kleinere bruin-witte die stukjes voedsel in zijn bekje braakt, dat ben ik.” Voorzichtig hangt ze de tekening tegen de binnenkant van het nest. “‘t Is gene gemakkelijke, onze Robbie, maar zoiets lief maakt van mij toch de gelukkigste moeder van heel het rietveld,” besluit ze, terwijl ze traantje wegpinkt. (LM)

2 reacties op "Karekietenmoeder blij met mooie tekening van koekoeksjong"

Laat een reactie achter