Verenigde Naties stellen nieuwe toogresolutie voor

NEW YORK – De Verenigde Naties hebben vandaag grootscheepse verbouwingsplannen aangekondigd voor hun hoofdkwartier in New York. Opvallend is dat in elk kantoor een volledig uitgeruste bar aanwezig zal zijn. Ook de bekende rondetafelzaal van de Veiligheidsraad wordt verbouwd tot een ronde toog.

VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon  (Beeld: Youtube)
VN-secretaris-generaal Ban-Ki Moon
(Beeld: Youtube)

“Het is algemeen bekend dat de meeste wereldproblemen aan de toog opgelost worden”, begint VN-secretaris Bar Ki-Moon. “Na jaren van wetenschappelijk onderzoek aan de grootste universiteiten ter wereld, en vooral van hun studentenpopulaties, blijkt dat dit niet zomaar cafépraat is. We hebben dan ook besloten om het principe toe te passen op de VN zelf, want geef toe, wereldproblemen oplossen, dat is toch onze bestaansreden, niet?” Lustig verder nippend aan een groot glas gin-tonic gaat Bar Ki-Moon verder: “Op elke vergadering zal een strikt two-drink minimum gelden. We hopen dat dit zowel de vrije discussies zal aansporen, als het bereiken van akkoorden zal gegevermakakkelijken. Vergemakkelijken, pardon”

Wijnkeuze

Het plan blijft niet zonder kritiek. Zo moeten er honderden extra personeelsleden aangeworven worden, vooral barmannen en -vrouwen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar tapkunst en cocktailkennis, maar evenzeer naar sociale vaardigheden. Gediplomeerde toogfilosofen hebben een streepje voor tijdens de sollicaties. Ook de samenstelling van de drankenlijst stuitte op hevige discussie. Belgische en Duitse raadsleden konden vrij snel de bierkaart overeenkomen, maar de Britten bleven naar goeie gewoonte moeilijk doen. Bovendien ging de Franse representatie stevig in de clinch met Australische en Chileense vertegenwoordigers over de wijnkeuze.

Op de vraag of er geen problemen ontstaan waren met islamitische landen of andere leden die bezwaren hebben tegen het consumeren van alcohol, kon Bar Ki-Moon tussen twee luide boeren door geruststellen: “Ginder achter in Afghanizistan, jong, daar is genoeg cannabis voor iedereen jong. ‘Nu ze daar toch zijn’ brengt den Amerikaan ineens de eerste leveringen mee. Hik! Alles onder controle. Hehehe. Kont.”

Kameroet

Na zijn braaksel te hebben verwijderd van onze microfoon, hijgde de secretaris-generaal ons tot slot nog in alle vertrouwen het volgende in het oor. “HUUUUUUUUUUUUUU. Ze zien mij niet graag he, daar in Europa? Ge ziet mij niet meer graag he? Ik wist ik. Ik zie u wel graag jong. Gij zijt ne kameraad. BOEHOEHOEHOE…..Ne kameroet……BURPS!”

Laat een reactie achter