Politici verschillen van mening tijdens TV-debat

BRUSSEL – In een opmerkelijke ‘Ter Zake’ gisteren gingen twee politici rechtstreeks met elkaar in debat.  Het ging er bij momenten verhit aan toe; moderator Kathleen Cools had de grootste moeite om de twee kemphanen uit elkaar te halen.

De ene politicus gooide al meteen de knuppel in het hoenderhok door enkele welomlijnde meningen naar voor te schuiven, waarmee hij naar eigen zeggen bij de verkiezingen in oktober veel stemmen hoopt te halen.  De meningen hadden vooral betrekking op thema’s en onderwerpen, en zouden volgens de politicus talrijke voordelen inhouden voor zijn achterban en zijn thuisstreek.

De politici hielden er verschillende meningen op na (Beeld: YouTube)
De politici hielden er verschillende meningen op na (Beeld: YouTube)

Dat stootte de tweede politicus kennelijk tegen de borst: die hield er enkele heel andere meningen op na, en wilde op zijn beurt de belangen van zijn eigen achterban en thuisstreek behartigen.  Met een snedig betoog maakte hij duidelijk dat hij een totaal andere mening toegedaan was dan zijn politieke rivaal.

Achterban

Vervolgens riposteerde de eerste politicus dan weer met een aantal stellingen, overtuigingen, cijfers en statistieken.  Hij betoogde dat indien de kiezer zijn mening zou volgen, en hem via het stemhokje een mandaat zou verlenen, de situatie binnenkort veel gunstiger zou worden voor zijn achterban en zijn thuisstreek.  Hierop reageerde de tweede politicus echter verrassend, door droogweg eveneens met enkele stellingen, overtuigingen, cijfers en statistieken uit te pakken.  De impasse leek even totaal, toen ook hij betere leefomstandigheden beloofde voor zijn achterban en thuisstreek.  De situatie kon slechts nipt worden ontmijnd door een humoristische kwinkslag van beide politici, quasi tegelijkertijd.

Moderator Kathleen Cools was permanent in de weer om de zaken in goede banen te leiden, en deed haar best om kordaat en in alle neutraliteit beide beleidsmakers beurtelings aan het woord te laten.  De politici werden echter dermate geagiteerd bij het verwoorden van hun mening, dat ze elkaar na verloop van tijd zelfs af en toe begonnen te onderbreken.  Hierbij viel alweer op dat zij zeer sterk van mening verschilden.

Vergetelheid

Aan het einde van het debat werd geconcludeerd dat er nog veel werk aan de winkel was om alle neuzen in dezelfde richting te doen wijzen.  Argeloos zocht de kijker verder zijn vergetelheid in de zachte hypnose van het scherm.

Eén reactie op "Politici verschillen van mening tijdens TV-debat"

  1. Geweldig toch!, Alweer DUIDELIJKE standpunten over BELANGRIJKE dingen die de MENSEN zeker op PRIJS stellen. Zonder dergelijke ERVAREN politici met een MENING die er toe doet.
    ONAFGEWERKTE zinnen en constructies van zinnen die raar ZIJN. Een hoofdletter af en toe.
    AFWERKEN met een plukje HERSENspinsel en wat toverpoeder. Stem je voor MIJ?

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter