Goedele Liekens reageert op tijdvoorjerelatie.be van Jo Vandeurzen: ’tsjeverige new age zever’

BRUSSEL – Goedele Liekens heeft kritiek op de tijdvoorjelatie.be, een website gelanceerd door Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen met relatietips en informatie over relatieondersteuning. ‘Wat een tsjeverij!’

– van onze Wetstraatwatcher Pol De Mol –

Voor Goedele Liekens mag het allemaal wat spannender. (Foto: Michiel Hendryck, CC BY-SA 3.0)

Op de website staan heel wat nuttige tips voor jonge tortelduifjes, maar ook voor oudere koppels die hun relatie graag nieuw leven inblazen. Een nobel initiatief volgens sommigen, nodeloze betutteling volgens anderen. Zo heeft onder andere Goedele Liekens, Vlaanderens bekendste seksuologe, zich geschaard achter de kritiek op de website. “Jo Vandeurzen die relatie-advies verleent is als Marc Dutroux die tips geeft over kinderopvang. Waar moeit die vent zich mee? De overheid beperkt zich beter tot haar kerntaken in plaats van zich te begeven op onbekend terrein zoals de slaapkamer.”

Ook in enkele damesbladen weerklinkt de kritiek op Vandeurzen steeds luider. “Leeft Vandeurzen nog in het katholieke Vlaanderen van de jaren vijftig, ofzo? Luisteren? Tijd maken voor mekaar? Lieve woordjes toefluisteren in het oor? Het zal wel, allemaal, maar de moderne, zelfbewuste vrouw is tegenwoordig steeds minder geïnteresseerd in de rots in de branding die het gezinsinkomen verdient en daarvoor in ruil één keer per week, na lang onderhandelen, vijf minuutjes missionarishouding verwacht”, aldus een columniste in de Flair. “Women want badass guys! Rauwe types die hun bottines uitzwieren in de gang, een pint uit de frigo pakken, zich in de zetel nestelen om ’s avonds van katoen te geven. Maar dat zie ik nergens in de conceptnota van de Vlaamse overheid.”

Mieke Vogels

“Als je de website leest is het inderdaad heel braaf allemaal. Alsof je een brochure van Kind & Gezin aan het lezen bent, wat een tsjeverige new age-zever”, beaamt Liekens. “Het gaat hier wel over seks en relaties, he! Dat mag best spannend zijn. Tuurlijk moet je praten, tuurlijk moet je tijd maken voor mekaar. Maar je moet je ook op sleeptouw durven laten nemen door je dierlijke driften. Vandeurzen weet duidelijk niet waarover hij praat. Ik heb hier een hoog Mieke Vogels-gevoel bij (Liekens verwijst naar de campagne ‘Eerst blabla, dan boemboem’, nvdr.), en iedereen weet dat je goesting onmiddellijk over is als je een Mieke Vogels-gevoel krijgt.”

“En met hun intrinsieke nadruk op het ‘wij-gevoel’ kan ik me niet van de indruk ontdoen dat dit verdoken CD&V-propaganda is”, aldus nog Liekens.

Het kabinet-Vandeurzen laat zich niet ontmoedigen. Het zal de campagne verderzetten, en de website zelfs nog zal uitbreiden met ander advies: tijdvoorjemoestuin.be, tijdvoorjehond.be, tijdvoorjezelfgemaaktechocomousse.be en tijdvoorjezwaaravondjedoorhangen.be.

Eén reactie op "Goedele Liekens reageert op tijdvoorjerelatie.be van Jo Vandeurzen: ’tsjeverige new age zever’"

  1. Liekens heeft wel nog niet goed door dat tijdvoorjemoestuin.be eigenlijk de pikantere bijlage bij tijdvoorjerelatie.be vormt. Volstaat dit niet, dan is er nog tijdvoorbesproeiing.be, maar daar kom je enkel in na aanmelding met de elektronische identiteitskaart.
    Tip: Op de laatstvernoemde URL vind je pas échte tsjeventeven!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter