Yoda distantiëert zich van uitspraken Gwendolyn Rutten

BRUSSEL / DAGOBAH – In een opmerkelijk opiniestuk op haar website heeft Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten uitgehaald naar het negativisme van de N-VA. Ze vergeleek de N-VA met de Donkere Kant van the Force uit de populaire Star Wars-films. Ze riep de Vlamingen op om Yoda te volgen en te kiezen voor positivisme. In een felle reactie laat Meester Yoda weten die vergelijking niet te kunnen appreciëren.

Yoda: “N-VA staat voor de Kracht! De Kracht van verandering!”

“Beste burgers, nergens is de keuze tussen het negatieve en het positieve meer relevant dan in de politiek,” klinkt het op de blog van Rutten. “Aan welke kant staan onze politici? Moeten zij de lokroep van negatief nieuws versterken? Of moeten zij daarentegen Yoda volgen, en weerstaan aan de valse sirenes? Moeten politici the dark side achterna, of maken ze een moeilijke maar moedige keuze voor the Force?”

“Schandalig, de uitspraken van mevrouw Rutten zijn,” reageert de 900-jarige Jedi-meester. “N-VA en Bart De Wever bij Donkere Kant plaatsen, onaanvaardbaar is. N-VA staat voor de Kracht! De Kracht van verandering! Staatshervorming, niet economie, onze topprioriteit moet zijn.” Het is Rutten immers duidelijk ontgaan dat Yoda bij de verkiezingen opkomt voor N-VA (hij duwt de Federale Kamerlijst, nvdr.), met de slogan: Moge de Kracht van Verandering met u zijn. “Teneinde deze Franstalige belastingregering is. En niet kort genoeg, haar regering was,” klinkt het strijdvaardig.

Toch beweert de wijze Jedi-meester niet boos te zijn. “Woede is niet goed. Duidelijk mevrouw Rutten voor N-VA angst heeft. En angst is het pad naar de Donkere Kant. Angst leidt tot woede. Woede leidt tot haat. Haat leidt tot lijden. Op goede resultaten van N-VA in de peilingen, jaloers zij is. De schaduw van de hebzucht, dat is. Als mevrouw Rutten naar de peilingen kijkt, enkel pijn ze daar zal vinden”.

 

Laat een reactie achter