Didier Reynders: ‘In Wallonië is het zoals in Noord-Korea’

BRUSSEL – Didier Reynders, de in ongenade gevallen voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Wallonië die onlangs uit de communistische streek kon wegvluchten, deed in De Ochtend op Radio 1 zijn verhaal. “In Wallonië is het zoals in Noord-Korea,” verklaarde hij.

Didier Reynders houdt moedig stand onder de toornige blik van de Grote Leider. (archieffoto - rtbf.be)
Didier Reynders houdt moedig stand onder de toornige blik van de Grote Leider. (archieffoto – rtbf.be)

Het is uitzonderlijk dat nieuws uit de erg geïsoleerde regio de Vlaamse media bereikt. Reynders vertelde hoe hij en enkele getrouwen ’s nachts de gedemilitariseerde zone tussen Vlaanderen en Wallonië konden oversteken, nadat ze aan enkele PS-grenswachters hun “lichamelijke diensten” hadden aangeboden. Het gerucht dat alle PS’ers perverte devianten zijn lijkt daarmee ook bevestigd.

“Alles in Wallonië draait om één partij, en zelfs maar één man,” getuigde Reynders. “Het hele staatsapparaat staat er in dienst van de verheerlijking van de Grote Leider, Elio Di Rupo. De RTBF (De Waalse staatszender en het enige televisiestation dat in Wallonië mag uitzenden, nvdr.) ontwikkelt aan de lopende band programma’s waarin de lof van Elio Di Rupo wordt gezongen. Hij wordt afgebeeld als een bijna goddelijke figuur met bovenmenselijke krachten en de enige die de Waalse bevolking kan beschermen tegen de constante dreiging uit Vlaanderen.”

Draagraket

De personencultus rond Elio Di Rupo gaat hand in hand met het voortdurende machtsvertoon van het Waalse leger, het tweede grootste ter wereld. De militaire parades, waarbij duizenden Waalse soldaten voor het oog van de Grote Leider voorbij marcheren, volgen elkaar in snel tempo op en moeten de bevolking verzekeren van de kracht en de sterkte van het PS-partijapparaat. “Ook het nucleaire wapenprogramma en de voortdurende stroom nieuwsberichten over de nieuwe technologische doorbraken die daarmee verbonden zijn, passen in die strategie,” vertelde Reynders. Wallonië demonstreerde onlangs nog zijn lanceercapaciteiten door een draagraket vanuit Luik over Vlaanderen in de Noord-Zee te schieten. “Een zet om Vlaanderen te provoceren, maar ook vooral om indruk te maken op de eigen bevolking,” verduidelijkte de gevluchte Waal.

Somber

De toekomst van Wallonië ziet Didier Reynders somber tegemoet: “De PS is al 25 jaar op alle niveaus van Brussel en Wallonië aanwezig. Niemand kan die macht zomaar breken. Pas als de bevolking leert hoeveel beter het in bijvoorbeeld Vlaanderen is, kan er een krachtige verandering komen. Maar zolang Elio Di Rupo als enige Waalse politicus in ’69 minutes sans chichis’ kan optreden, zal dat niet gebeuren.”

2 reacties op "Didier Reynders: ‘In Wallonië is het zoals in Noord-Korea’"

  1. We gaan hier toch niet weer elke gevluchte asielzoeker uit Wallonië gaan opvangen zeker? Hoe erg het regime bij hem ook is. En dat hij Nederlands geleerd heeft is schattig maar geen voldoende reden. Maggie, stuur die man terug!

    Beantwoorden.
    1. Komaan, een beetje erbarmen voor de arme man: den Didier is maar net aan de dood ontsnapt! Onze vrienden bij de NSA hebben immers een telefoontje onderschept waarin de Grote Leider twee uitgehongerde panda’s bij zijn Chinese vrienden heeft besteld om zijn tegenstander te laten verscheuren. Plaats van het gebeuren: recht naar het Pairidais! Wat is dan beter? Rollebollen met die twee of met één De Block?

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter