BREAKING: Bart De Wever preventief opgepakt

Agenten vielen het Antwerpse stadhuis binnen. (Foto: HLN)
Agenten vielen het Antwerpse stadhuis binnen. (Foto: HLN)

ANTWERPEN – Speciale commando’s van de federale antiterreureenheid zijn zopas het Antwerpse stadhuis binnengevallen. Naar verluidt hebben ze N-VA-voorzitter Bart De Wever opgepakt en meegenomen naar een onbekende locatie. Over het hoe en waarom van de opmerkelijke actie blijft de politie erg vaag. “De verdachte deed op zich niets onwettigs, maar we kunnen niet uitsluiten dat ie dat morgen wel zal doen. Waarom wachten tot het te laat is?”

Partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon was niet op de hoogte van de actie, maar vast staat volgens hem wel dat de politie hier zijn boekje ver te buiten ging. “Laat het duidelijk zijn: een burger die niets onwettigs doet is onschuldig. En onschuldige mensen opsluiten, zulke praktijken dulden we niet in een democratische rechtsstaat. Punt.”

Verwacht wordt dan ook dat De Wever snel weer vrij zal komen.

11 reacties op "BREAKING: Bart De Wever preventief opgepakt"

Laat een reactie achter