Leger zet kinderen straat over in Destelbergen

Het leger heeft veel ervaring met het helpen oversteken van mensen. (Foto: VTM)
Het leger heeft veel ervaring met het helpen oversteken van mensen. (Foto: VTM)

DESTELBERGEN – Door de aanhoudende terreurdreiging mag de lokale politie van Destelbergen geen buitendienst meer doen. Daardoor staat er geen agent meer aan de schoolpoort van de gemeentelijke basisschool om de kinderen op een veilige manier de drukke N445 te helpen oversteken.

Zolang de terreurdreiging op niveau 3 blijft staan, zal Defensie de taken van de lokale politie overnemen. Het leger stelt een pontonbrug ter beschikking. Tot die operationeel is zullen drie Sea Kings de kinderen aan de schoolpoort opwinchen en veilig terug neerzetten aan de overkant van de drukke Dendermondsesteenweg.

9 reacties op "Leger zet kinderen straat over in Destelbergen"

 1. Gene(ga)r(n)aal Vlieger · Bewerken

  Nultolerantie voor snelheidsovertreders nabij onze scholen! De luchtmacht zet 2 F16’s in voor onmiddellijke achtervolging en eventuele eliminatie op de Dendermondsesteenweg.

  Beantwoorden.
 2. Het filmpje (dat achter de link ‘lokale politie’ zit) nog eens open geklikt. In het nieuwe post-Hebdo tijdperk kunnen we dit enkel met een zeer kritisch oog bekijken. Persoonlijk voel ik me opgelucht dat de persoon in kwestie, een duidelijk ex-Syrië Jihadi, opgepakt is en zijn halal-barbecue mooi niet doorgegaan is. Nogmaals een dikke proficiat aan onze politiediensten voor deze snelle en kordate interventie. Typisch S.W.A.T. (‘So? Wtf Are These?’) [Vrij vertaald: ‘Wat is deez, jong?’]

  Beantwoorden.
 3. Dendermondsesteenweg afgesloten wegens gewelddadige kinderen!
  De politie staat machteloos tegen zoveel brutaal geweld.
  Het para’s worden ingezet om onschuldige automobilisten te ontzetten uit hun belegerde voertuigen.
  Alarm fase vier aangekondigd.
  Rondtrekkende meutes kinderen maken de buurt onleefbaar met hun agressieve manier van fietsen.
  De oudere bevolking heeft heimwee naar de tijd van de Opel Kadett’s en Ford Taunussen.

  Beantwoorden.
  1. “Het” para’s…? Zijn deze dan onzijdig? Geslachtsloos? F.ck, valt dát even tegen, zeg!
   ‘k Zal zelf wel ballen tonen door met mijne getunede Kadett die ellendige jung van de weg af te maaien. Ik heb het altijd al graag in de botsauto’s gedaan…

   Beantwoorden.
  1. Lowie, kruip terug in uwe zetel, zap naar Familie of Thuis, en zwijgt! De paracommando’s op de Dendermondsesteenweg in Destelbergen hebben me vandaag nog zitten nafluiten (wat waarschijnlijk van u niet gezegd kan worden).

   Beantwoorden.

Laat een reactie achter