Sportjaaroverzicht 2020 uitgesteld tot 2021

BRUSSEL – Bij gebrek aan sport is het jaarlijkse sportjaaroverzicht in december tot nader uitgesteld. Dat meldt de redactie van Sporza.

Geen EK Voetbal, onduidelijkheid over de Olympische Spelen, afgelaste voorjaarsklassiekers, geen Indian Wells: corona zorgt ervoor dat er dit jaar weinig tot geen sport te beleven valt, argumenteert Sporza. “En sport is de grondstof van ons sportjaaroverzicht. De hoofdredactie heeft derhalve beslist om het sportjaaroverzicht van 2020 uit te stellen tot december 2021.”

Atleten die van plan waren om dit jaar te pieken, zullen nu dus rekening moeten houden met concurrentie uit het volgende jaar.

Volgens de hoofdredactie heeft de uitzonderingsmaatregel nog een belangrijk voordeel. “In deze crisistijden is het belangrijk dat de bevolking goed geïnformeerd wordt. Wij hebben de collega’s van de Nieuwsdienst laten weten dat onze sportjournalisten ingezet kunnen worden als echte journalisten in de komende maanden.”

Marc Van Ranst

De verkiezing van de Sportman en Sportvrouw van het Jaar kan wel nog doorgaan, bevestigt Sporza. “In de running zijn Marc Van Ranst, die de afgelopen twee weken het Belgisch record Snelwandelen op de 4500 kilometer heeft neergezet door van tv-studio naar tv-studio te hossen, en Magda Leemans, die de halve marathon van Eernegem heeft afgelegd in een verbluffende 1 uur 57 minuten en 33 seconden. 

Laat een reactie achter