Tobback stelt avondklok in

Tobback: “Hoofden van overtreders zullen worden gespiest op de Oude Markt”

LEUVEN – Ondanks hevig protest van horeca en studenten verscherpt de Leuvense burgemeester Louis Tobback (sp.a) de maatregelen tegen overlast en vandalisme in zijn stad. Na het opleggen van een sluitingsuur voor cafés stelt Tobback nu ook een avondklok in. De Leuvense stadswachten zullen voortaan ‘s nachts door de straten patrouilleren om na te gaan of de avondklok wordt nageleefd. Wie zich na middernacht nog op straat durft te vertonen, zal worden gestraft met zwaar fysiek geweld. De burgemeester onderzoekt de mogelijkheid om de patrouilles uit te rusten met knuppels, hellebaarden en duimschroeven.  De hoofden van overtreders zullen worden gespiest op de Oude Markt, en zullen moeten dienen als een waarschuwing voor potentiële relschoppers. “Dit lijkt allemaal misschien wat drastisch, maar geloof mij: dit is de enige manier om de overlast voor de bewoners terug te dringen,” gromt de wijze burgervader. (EM)

4 reacties op "Tobback stelt avondklok in"

 1. Oei, dan is ’t best om de weekends van de overgang van zomer/winteruur daar niet rond te lopen ’s avonds… Je weet maar nooit dat die stads<wachters met een zonnewijzer met 't oud uur rondlopen…..

  Beantwoorden.
 2. Tobback begint aan zijn dementie. Leuven is voor velen al altijd zo geweest, uit gaan feest vieren en vertrekken als de zon opkomt.

  Gun het onze jeugd mijnheer Louis en doe gewoon iets tegen die ambrasmakers, het zijn waarschijnlijk steeds dezelfde.

  Beantwoorden.
 3. Fysiek geweld.. da wil ik nog zien :D
  Die avondklok is gewoon belachelijk :p ale jah we wete wie de relschoppers zijn.. pak hun aan ma de rest nie..
  en als buurtbewoners klagen moeten ze maar ergens anders wonen ale..
  Leuven is al 20 jaar een feeststad.. de klagers zijn wrs nieuwe bewoners van deze stad.

  Geweld zal er denk ik wel uitbreken maar dan met woorden.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter