Walvis Theofiel overleed door man in maag

Het dier belandde woensdag op het strand van Heist

HEIST – De biologen die een autopsie uitvoerden op de walvis Theofiel hebben de doodsoorzaak van het dier achterhaald. In de maag bleek er een man te zitten. Het dier belandde woensdag op het strand van Heist, en overleed kort daarna. Bij de autopsie kwam uit de maag van het gestrande zeezoogdier een verwarde man tevoorschijn, die de weg naar Nineveh vroeg. De federale politie ondervraagt de man. Hoe hij in de maag van de walvis is beland, lijkt nog onduidelijk. Het meest waarschijnlijke scenario, namelijk dat hij door God zou zijn opgedragen scheep te gaan, gedurende een storm overboord werd gegooid door bijgelovige zeelieden, om vervolgens ter hoogte van het nauw van Calais opgeslokt te worden door de walvis, kon voorlopig nog door niemand worden bevestigd. Het is daarenboven een raadsel hoe de man in de walvis kon overleven. Een internationaal team van topbiologen en -theologen onderzoekt de zaak. Volgens de Universiteit van Vaticaanstad gebeurt het slechts zeer uitzonderlijk dat iemand een verblijf in een walvis overleeft. In de literatuur zouden voorlopig slechts twee gevallen bekend zijn. (EM)

5 reacties op "Walvis Theofiel overleed door man in maag"

Laat een reactie achter