Politie HaZoDi publiceert tarievenlijst voor druggebruik op Pukkelpop

HASSELT – Het parket van Limburg zet het licht op groen om een nieuw nultolerantiebeleid tegen druggebruik testen op Pukkelpop. Wie wordt betrapt op bezit of gebruik moet voortaan ter plekke een boete betalen. Er zijn verschillende tarieven.

Alcoholgebruik blijft gratis op de festivalweide. (Foto: Pixabay)
Alcoholgebruik blijft gratis op de festivalweide. (Foto: Pixabay)

Om redenen van klantvriendelijkheid patrouilleert de politie met een mobiele betaalterminal die het de geïntoxiceerde delinquent toelaat om gewoon met de bankkaart te betalen, op voorwaarde dat hij of zij er in slaagt het kleinood uit de portefeuille te halen. Handig en simpel. Om alles nog gebruiksvriendelijker te maken is er ook een eenvoudig raadpleegbare tarievenlijst beschikbaar op www.lokalepolitie.be/5370/wheresthefuckinmoney

Een joint opsteken kost je bijvoorbeeld 100 euro. “Maar veelgebruikers kunnen voor de goedkopere formule van de tienbeurtenkaart gaan”, stelt hoofdcommissaris Philippe Pirard van politiezone HaZoDi. “Wie bijvoorbeeld van plan is om een dertigtal jointjes te roken, hoeft daarvoor slechts 2700 euro neer te tellen in plaats van 3000.”

Burgemeester Hilde Claes (sp.a) heeft bedongen dat er sociale correcties op de gehanteerde tarieven worden geïmplementeerd. “Druggebruik mag geen privilege van de rijken zijn. Daarom heb ik de politie gevraagd om te diversifiëren in de tarieven. Wie betrapt wordt op het snuiven van een exclusief lijntje cocaïne zal dus meer moeten neertellen dan het sociale substraat dat stilletjes in een hoekje lijm zit te snuiven.”

De meeste festivalgangers hoeven zich echter geen zorgen te maken. Voor het bezit en gebruik van de harddrug alcohol, zelfs in zeer grote hoeveelheden, betaal je naast de buitenissige festivalprijs nog altijd niets.

34 reacties op "Politie HaZoDi publiceert tarievenlijst voor druggebruik op Pukkelpop"

 1. twas godmiljaardenondedju te peinzen dat de sossen der zich weer mee gaan moeien die hilde claes zou beter zelf nen toeter me van diene wiet in aar kont steeken en dan een omgekeerde scheet laaten tot den doemp uit aar ooren komt

  Beantwoorden.
  1. Beste Ward, wat heb jij toch tegen onze rode medemens?
   Trouwens, je weet toch dat de door jou genoemde lichaamsopening niet helemaal de juiste is om van dat lekkers te kunnen genieten?
   Tussen haakjes: ik vind de tarieven een beetje aan de hoge kant. Tijd om de BTW erop naar 6% terug te brengen? Met deze regering (die gegoochel met BTW tarieven knap onder de knie heeft) mag dat toch geen probleem zijn?

   Beantwoorden.
 2. Alcoholgebruikers verliezen enkel hun waardigheid?
  Volgens mij weet de journalist van Raaskalderij (als die zelfs al betaalde journalisten hebben) niet hoe hij een artikel moet schrijven dat aanslaagt bij een groot doelpubliek.

  Beantwoorden.
   1. Beste, ik wil toch even duidelijk maken dat ik de enige echte Ward de Bever ben. Bovenstaande figuren misbruiken mijn echte naam om berichten te plaatsen waar ik niet achter sta!

    Beantwoorden.
     1. Bevers en otters zijn niet de beste vrienden. Dus vrees ik dat het niet bij wat gespetter en gespat in uw zwemkom gaat blijven. Welk zwemkostuum suggereer je? Eentje met ‘full-body-en-zijn-onderdelen’ protectie? Of komt het waterongedierte gewoon in Adam- en Evakostuum. Kunnen ze het bijleggen met een teug of snuif van de Sukkelpop-vangst van de HaZoDi politie. Of moeten ze hun eigen ‘gerief’ meebrengen?

    1. ter is toch maar eenen ward de bever met een schoone pro fiel foto en dat is den deezen want dander hebben alleen maar wat krullekes en lelijke kotjes voor unnen naam staan armoe zaaiers

     Beantwoorden.
  1. Zeg Bever Als mensen hun best doen om anderen proberen aan het lachen te maken, En daar NIET ZELDEN in slagen.

   Dan moet JIJ niet over DOELGROEPEN gaan zeuren. Ga je geraniums begieten. Of koop een vogel.

   Dat alcoholgebruikers hun waardigheid verliezen kwam ik in 1977 al achter. Mijn plechtige communie is niet in het water gevallen. Overleefde dat gebeuren amper.

   Ik sta wat heet maar je behoort niet tot de doelgroep.

   Beantwoorden.
 3. Voor de doorsnee-festivalganger (de facto onder invloed) is het niet alleen ontzettend moeilijk om die bankkaart terug te vinden, maar quasi onmogelijk om zich de pincode te herinneren. Vandaar dat er nu een standje bij de ingang werd geplaatst om alvast je id- en bankgegevens (inclusief pin) achter te laten. Daarna kan je a volonté slikken, spuiten, snuiven. En wat krijg je te horen wanneer je dat standje binnenstapt? “Magkdaeszien?” zegt Mahassine.
  Voor de buitenlandse bezoekers die het allemaal niet zo goed begrijpen: “¿Que pasa?” is er het steevaste antwoord: “Kassa Kassa!”

  Beantwoorden.
 4. Ik snap het niet, het is toch maar een plantje? Als we kijken naar Zuid Amerika zien we hoe cocaïne de productiviteit omhoog helpt. Dat is toch de natte droom van de mensen die maar tot 55 moeten werken?

  Beantwoorden.
  1. U bent verward. In Zuid-Amerika mag er dan een belangrijke cocaïne-productie zijn, maar de productiviteit van deze teelt kan nog enorm verbeteren. Als de overheden toch maar eens een beetje beter wilden meewerken in de vorm van financiële ondersteuning en de opheffing van allerlei soorten pestbelastingen.

   Beantwoorden.
 5. Ik vind dat gewoon STRAF! Dat is gefiscaliseerde legalisatie! Lopen die daar gewoon met een bancontactterminal rond zeg. Iedereen die er wat begaait uitziet moet mee en die betasten ze of ze laten er hun hond op los. Nogal wat jongeren gaan, na het aanschaffen van hun wiet met dezelfde bankkaart bvb in Sittard, en hun toegangsticket en gerief, gewoon geen geld meer hebben om hun wietboete per prompt te kunnen betalen. Ik denk dat bijna niemand dat gaat doen zodat de politie er als Piet Snot gaat bijlopen op Pukkelpop.

  Dat zijn zakgeldafpakkers. Ik weet niet wie dit uitvindt? In Colorado & co lijkt de marihuanabusiness nogal wat $$$ op te brengen. Hier zien ze er ook wel vis in, maar ze weten blijkbaar niet goed hoe eraan te beginnen?

  Van de ene schuur naar de andere industriezone in Limburg rijden polities met camions om wietplanten uit te roeien. Terwijl een polies eigenlijk geen hovenier is van nature. Dus die lui zijn dat zelf stiepelzat.

  In beslag genomen : 34 wietplanten en 20 kg POT grond. En 45 bloempotten. Elke dag 7 keer. Begin er maar aan. Sommigen gaan liever naar pukkelpop want op rimpelrock mogen ze gelukkig nog niet binnen.

  Beantwoorden.
  1. Voor u naar Engelstalige sites begint te linken zou u misschien beter eerst leren dat ook in het Nederlands een zin met een hoofdletter begint en met een puntje eindigt en dat er nooit een komma voor het woordje ‘en’ mag staan.
   Naar verluidt komt de taalcommissie de botten breken van iedereen die zondigt tegen deze eenvoudige regels. En dan helpt geen enkele pijnstiller van die dodelijke waar het gelinkte artikel naar verwijst. Dus toch maar beter met de illegale dan?

   Beantwoorden.
    1. Waar haal je het om van die zin van ‘die kerel’ een vraag te maken? Dat is toch gewoon ‘een statement’? Daar horen vraag- nog andere tekens bij toch? En nu zijn die van mij op.

     Beantwoorden.
     1. Die van HaZoDi zitten zelf ook opgescheept met erg vervelende autocorrecties, vooral sedert een klokkenluider de beruchte HaZoDiLeaks aan het grote publiek kenbaar heeft gemaakt. Met Pukkelpop 2015 wordt hier ongetwijfeld een heel hoofdstuk aan toegevoegd. Nú al doet het gerucht de ronde dat je je drugs ‘bij de juiste personen’ kon inwisselen tegen (waardeloze) drankbons. Nochtans zei Chokri: “Zo nie!, maar dat leek op een parodie voor die van HaZoDi.

 6. Aan de vriendin van Dart B. · Bewerken

  Zeg, het is niet omdat Dart af en toe al eens een vrouwonvriendelijke commentaar postte, dat hij het daarmee tegen u persoonlijk had. Het feit dat u de zinspelingen goed begrepen heeft, bewijst precies dat u boven dat gemiddelde uitstijgt en zich dus niet (langer) aangesproken hoeft te voelen. Het spreekverbod dat u hem opgelegd heeft mag dus gerust opgeheven worden, zodat eenieder terug mag genieten van zijn regelmatige gevatte toelichtingen. Waarvoor dank.
  Dart B., komaan jong, laat u niet doen hé!

  Beantwoorden.
 7. Allez nu gaan ze de achtergelaten tentjes van pukkelpop naar Calais opsturen. Hopelijk zit daar nog wat ganja in verstopt? Zodat ze in Calais ook wat te roken hebben bij het kampvuur?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter