VN treedt kordaat op tegen dierenleed in Syrië

HOMS – Nadat eerder deze week schokkende beelden de wereld rond gingen van een poesje met een gewond pootje in de Syrische stad Homs, is er een ongeziene internationale golf van solidariteit op gang gekomen tegen het aanslepende dierenleed in Syrië. Inmiddels heeft de VN omwille van het voorval een indrukwekkende troepenmacht naar de Perzische Golf gestuurd.

De beelden van de onfortuinlijke kater Swift, die zijn pootje erg had bezeerd aan een achtergelaten granaatscherf van Syrische rebellen, hebben duidelijk een gevoelige snaar geraakt bij iedereen met een geweten en een hart voor dieren. Wereldwijd werd op sociale media en in kranten erg verontwaardigd gereageerd op het lot van het onschuldige diertje, en werd massaal opgeroepen tot actie en protest.

Een poesje met een zeer pootje (Foto: JamesIsHere - CC BY-SA 3.0)
Een poesje met een zeer pootje (Foto: JamesIsHere – CC BY-SA 3.0)

Na een spoedvergadering besloten alle landen van de VN unaniem om versneld een resolutie goed te keuren die een onmiddellijk halt moet toeroepen aan het aanhoudende dierenleed in Syrië en omstreken.  In de komende weken zullen alle strategische gebieden in de Perzische golf dan ook worden bezet door zwaarbewapende VN-militairen, die streng en desnoods met geweld zullen waken over het dierenwelzijn in de regio.

In Syrië, waar een soort conflict aan de gang lijkt, gaf president Bashar Al-Assad ondertussen een persconferentie waarin hij de internationale gemeenschap verzekerde dat Swift alweer aan de beterhand zou zijn. De president beloofde ook een strengere aanpak van de rebellen, die ‘in het vervolg hun oorlogstuig beter moeten opruimen’.

Eén reactie op "VN treedt kordaat op tegen dierenleed in Syrië"

Laat een reactie achter