Onderwijs buigt zich over een week of twee weken skivakantie

BRUSSEL – Morgen zitten de onderwijskoepels samen met de vakbonden en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Op de agenda: de vraag of we binnenkort opnieuw één week dan wel twee weken op skivakantie mogen.

Geen leerachterstand ondanks een extra weekje krokusverlof. Op skivakantie leren kinderen tenminste nog skiën, argumenteert de socialistische onderwijsvakbond.

Terwijl de minister en het Gemeenschapsonderwijs pleiten om de scholen zolang mogelijk open te houden, klinkt de roep vanuit bepaalde hoeken van de samenleving steeds luider om het krokusverlof uit te breiden tot twee weken skivakantie. Zij worden gesteund door de onderwijsvakbonden, die “extra vakantie altijd toejuichen”.

De vakbond heeft goede argumenten om het skiverlof een week langer te laten duren. “Na één week verlof moeten hele scholengroepen sowieso een week in quarantaine omdat één ouder malgré wou gaan skiën. Door die onverantwoordelijke egoïsten is de leerachterstand gegarandeerd. Dan kunnen we beter allemaal een extra week gaan skiën”, aldus Nancy Libert, algemeen secretaris van ACOD Onderwijs. “Dan leren de kinderen tenminste nog skiën.”

Eén reactie op "Onderwijs buigt zich over een week of twee weken skivakantie"

Laat een reactie achter