Bourgeois: ‘In een democratie ontsla je geen professoren. Je besmeurt hun reputatie.’

Foto: N-VA, CC BY 2.0
Foto: N-VA, CC BY 2.0

BRUSSEL – In een opmerkelijk interview op Radio 1 heeft Geert Bourgeois (N-VA) de Turkse regering vergeleken met het naziregime. “Erdogan zet professoren af. Dat zijn praktijken die niet thuishoren in een democratische rechtsstaat”, aldus de minister-president. “In een Europese democratie zoals Vlaanderen maken we onze academici monddood met geheimhoudingsclausules in contracten. Desnoods besmeuren we hun academische reputatie door hen ideologische vooringenomenheid te verwijten en openlijk hun resultaten in twijfel te trekken, als die ons niet aanstaan.”

“Maar zo’n massale zuivering als in Turkije? Nee, dat pikt de publieke opinie hier gewoonweg niet. Daarvoor heb je in dit hopeloos geblokkeerde land al snel een absolute meerderheid nodig.”

 

 

7 reacties op "Bourgeois: ‘In een democratie ontsla je geen professoren. Je besmeurt hun reputatie.’"

 1. Geertje heeft natuurlijk overschot van gelijk! Een spuwend volk heeft geen slimme mensen nodig. Een diploma kleuteronderwijs is ruim voldoende voor het N-VA en VB stemmend klootjesvolk… en hun leiders.

  Beantwoorden.
  1. En uiteindelijk besmeuren we de redactie hun journalistieke reputatie door hen ideologische vooringenomenheid te verwijten en openlijk hun vermogen tot satire in twijfel te trekken, wanneer die ons niet aanstaat.

   Beantwoorden.
 2. Ik dacht eerst dat dit een grap was, maar ik heb het nagezocht:
  Geert Bourgeois is de daadwerkelijke naam van de Belgische eerste minister van Vlaanderen!

  Zijn betoog is geheel juist natuurlijk: kijk maar eens naar de wijze waarop professor George Maat in Nederland is behandeld door de Nederlandse regering – een schoolvoorbeeld van deze methode. Zo zie je maar dat het nog best wat kan worden met de Europese eenwording.

  Beantwoorden.
 3. Ach, Geertje Burgermannetje. Die mens moet dringend eens naar de dokter want hij weet geen raad met zijn speeksel. Op al wat hem niet aanstaat (de walen, de academici) spuwt hij. Ik ben hem en zijn clubje ondertussen ook spuugzat (zou het een regionale besmettelijke ziekte zijn?)

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter