Samsung polstelefoon laat zien hoe laat het is

BERLIJN – Op de internationale technologiebeurs IFA heeft elektronicaproducent Samsung zopas het baanbrekende, nieuw gadget ‘Galaxy Gear’ voorgesteld. Het innovatieve hebbeding moet rond de pols moet worden gedragen en stelt de gebruiker in staat om het uur te raadplegen zonder dat die daarvoor z’n mobieltje uit de broekzak moet halen.

Met de Galaxy Gear kun je altijd en overal zien hoe laat het is. (Foto: Samsung)
Met de Galaxy Gear kun je altijd en overal zien hoe laat het is. (Foto: Samsung)

Met het toestel hoopt het Koreaanse Samsung voorgoed een voorsprong te behalen op grote concurrent Apple. In essentie is de Galaxy Gear gewoon een smartphone die je met een riem rond je pols bevestigt, maar de belangrijkste innovatie is toch dat je met een simpele zwaaibeweging richting je gezicht het uur kunt raadplegen zonder een omslachtige zoektocht naar je GSM.

De batterij zal zo’n tien uur meegaan, maar voor consumenten die het gadget intensief wensen te gebruiken voorziet Samsung ook analoge exemplaren met een in principe onbeperkte autonomie, omdat je ze kunt opwinden met een pinnetje aan de zijkant van het toestel. Daarnaast brengt Samsung ook een luxelijn op de markt, met een polsbandje dat uit 24-karaats goud bestaat en minutieus raderwerk dat in Zwitserland wordt geproduceerd.
Verwacht wordt dat de polstelefoon begin 2014 voor de consument beschikbaar is. Tot dan moet u het uur afleiden aan de stand van de zon, of gewoon uw mobieltje uit uw broekzak halen.

2 reacties op "Samsung polstelefoon laat zien hoe laat het is"

  1. De persdienst van de kerk in Rome laat weten dat ze vanaf volgende week beginnen met het installeren van enorme masten in dorpskernen waarop een gigantisch uurwerk kan bevestigd worden. Met deze ingreep kunnen alle minderbedeelden als ze hun ogen ten hemel richten ook eindelijk weten hoe laat het is.
    Onder de mast zal een soort gemeenschapshuis ingericht worden alwaar -mits men lang genoeg blijft wachten- een karige broodmaaltijd zal uitgedeeld worden.
    Met deze ingreep hoopt de kerk opnieuw duizenden minder kapitaalkrachtigen terug te winnen.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter