Oud-president Tunesië vraagt asiel aan in Disneyland

Ben Ali onderhield al lang nauwe banden met bevriend dictator Mickey Mouse
Ben Ali onderhield al lang nauwe banden met bevriend dictator Mickey Mouse

PARIJS – Zine al-Abidine Ben Ali, de voormalige president van Tunesië, heeft politiek asiel aangevraagd in Disneyland. Dat bevestigde de Disneyse woordvoerder van Buitenlandse Zaken Pinokkio. Ben Ali ontvluchtte vrijdag de onlusten in zijn land. Hoewel hij oorspronkelijk met open armen werd ontvangen in Saoedi-Arabië, bleken ook daar al snel onlusten uit te breken rondom de verguisde leider. De Saoedische regering besliste dan ook gisteravond om Ben Ali de deur te wijzen. Aangezien verschillende van zijn familieleden zich op het moment van zijn vlucht in Disneyland bevonden, besloot Ben Ali daar eveneens aan te kloppen. Ben Ali en zijn familie onderhouden al jarenlang nauwe banden met dictator-voor-het-leven Mickey Mouse van Disneyland. (EM)

 

Eén reactie op "Oud-president Tunesië vraagt asiel aan in Disneyland"

Laat een reactie achter