Vrouwelijke hacker neemt volledige controle van rijdende auto over

Voor het eerst is een vrouwelijke hacker er in geslaagd om vanop een afstand de controle van een rijdende auto over te nemen. Ze kon de remmen, de snelheid, het stuur, de airco en zelfs de radio van het voertuig manipuleren. De techneut van het vrouwelijke geslacht probeerde vervolgens minutenlang om de gekraakte wagen proper achterwaarts te parkeren. Tevergeefs. Uiteindelijk moest het slachtoffer, een jonge blonde vrouw, de wagen via de passagierszetel verlaten terwijl de Backstreet Boys uit de boxen knalden.

Internetspecialisten wijzen al langer op de gevaren van een hypergeconnecteerde samenleving. “Tegenwoordig zijn steeds meer gebruiksvoorwerpen verbonden met het internet. Dat wil dus zeggen dat al die voorwerpen ook gehackt kunnen worden door vrouwen”, waarschuwt cybercrime-expert Luc Beirens (Deloitte). “Een koelkast of een kookfornuis, tot daar aan toe, maar voor je ’t weet neemt een vrouw zomaar de controle van je wagen over. In dat geval zijn de gevolgen niet te overzien.”

(videobron: Daily Mirror)

13 reacties op "Vrouwelijke hacker neemt volledige controle van rijdende auto over"

 1. “Ze kon de remmen, de snelheid, het stuur, de airco en zelfs de radio van het voertuig manipuleren.”
  Geen mens die dat gelooft! Misschien wel ‘ze zou gekund hebben’… Maar écht kúnnen? Nooit!

  Beantwoorden.
  1. Perfect mogelijk. Heb het een aantal weken geleden nog gedaan. Op de CAN-bus van een auto geraken is peanuts, het enige lastige is uitzoeken welk signaal welke actie veroorzaakt of omgekeerd.

   Welkom in de wondere wereld van embedded software engineering.

   Beantwoorden.
   1. Je hebt duidelijk het sleutelwoordje ‘ze’ over het hoofd gezien! Ze=zij=vrouwelijk. Snappie? Tekeningetje bij maken?
    Welkom in de onbestaande wereld van technische ‘intelligentie’ van de vrouw.

    Beantwoorden.
 2. Mijn eigen vrouw heeft ook eens onze wagen gehackt. Ik reed, zij was passagier. Binnen de kortste tijd was ik de controle over het voertuig kwijt en haar hacking werd helemaal gestuurd met behulp van Voice Control, echt geavanceerd dus. Enfin, het resultaat zat twee weken later in de brievenbus: 175 euro boete om door het rood licht te rijden! DIT IS ECHT GEBEURD!!!
  Tot op heden heb ik niet kunnen achterhalen hoe ik deze Voice Control kan uitschakelen. HELP! Iemand…??

  Beantwoorden.
  1. Schatje van Wardje · Bewerken

   Lieveke,
   Als ge nu eens leert zwijgen en mij gewoon laat doen, dan is er toch geen probleem!
   Uw probleem was toch ook dadelijk opgelost toen ge die 175 euro betaald had, niet soms?
   Kusje, Schat

   Beantwoorden.
  2. Hoe je die kunt uitschakelen? Bvb zoals mijn buurman dat deed: met een panty van uw schatje zelf! Is lang genoeg om eenvoudig rond de nek van betrokkene te leggen en snijdt niet in uw eigen vingers zoals een gewoon touw wel eens placht te doen bij het aanspannen. Succes!

   Beantwoorden.
   1. Alhoewel het mij een raadsel is wat uw buurman deed met de panty van mijn vrouw, leek het me toch de moeite waard om uw voorgestelde tactiek eens uit te proberen. De eerste aanzet vond ze nog plezant omdat ze dacht dat we weer even in een experimentele fase van ons liefdesleven zaten. Bij het aanspannen kreeg haar hoofd alle kleuren van de regenboog en bij paars ben ik gestopt. Ik dacht: ‘Seffens begint die hier ultraviolet licht uit te stralen en dat is niet goed voor mijn huid’. Toen ik stopte bleef ze nog enkele minuten nakronkelen en dat had best iets spannend en sensueel. Leuke avond dus, en inderdaad nauwelijks schaaf- of snijwonden. De aangespannen panty gaf wel wat vreemd lichaamsvocht vrij, dus graag een DNA-profiel van de buurman…

    Beantwoorden.
    1. Door verkeerde zinsconstructies trekt ook een normaal mens verkeerde conclusies blijkbaar. U mag op beide oren slapen: wat de buurman deed was bij ZIJN voice control, niet de uwe. Ik wou alleen maar suggereren dat u dezelfde toepassing, die de buurman op zijn schatje activeerde, ook tot een goed einde zou brengen bij die van u.
     Blijkbaar is het niet goed geslaagd en zat u nog in bèta. Het software probleem heeft u daardoor nog niet kunnen oplossen want er gebeurde een automatische reboot. Nog een beetje langer doorgaan en u niets aantrekken van de kleurschakeringen, dan komt het wel goed. Zo liep het ook bij de buurman en op zijn proces kreeg hij een dikke proficiat van de rechter en levenslange gratis kaartupdates op zijn nieuw apparaat.
     Nogmaals: succes!

     Beantwoorden.
 3. In plaats van gewoon vooruit die parkeerplaats in te rijden. Maar dan moest ze er achteraf achterwaarts weer uitrijden… Na misschien nog een halve fles. Dat zou nog erger zijn. Zelfs als ze zat zijn kunnen vrouwen nog altijd logisch nadenken.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter