BMW procureur Dams in beslag genomen

ANTWERPEN – Drie jaar lang heeft de Antwerpse procureur des Konings Herman Dams verzwegen dat hij tussenbeide is gekomen op de dag dat Jonathan Jacob stierf in een politiecel in Mortsel. Justitie kwam de leugens op het spoor en heeft Dams’ BMW in beslag genomen in afwachting van het onderzoek.

De BMW van procureur Dams is in beslag genomen tot hij zijn onschuld kan bewijzen. (Foto: Pixabay)
De BMW van procureur Dams is in beslag genomen tot hij zijn onschuld kan bewijzen. (Foto: Pixabay)

De bal ging aan het rollen toen een magistraat in een naburig kantoor melding had gemaakt van ‘verdachte activiteit’ in en rond het bureel van de Antwerpse procureur. Ironisch genoeg moedigt een nieuwe interne nota van procureur Dams zelf zulk verklikkersgedrag in de hand. “Waar gaan we naartoe als ik de mensen met wie ik elke dag moet samenwerken niet eens meer kan vertrouwen?”, foetert Dams. “Als dat het gevolg is van mijn oproep tot meer waakzaamheid, dan moet ik spijtig genoeg vaststellen dat die interne nota zijn doel mijlenver voorbij schiet.”

In afwachting van het onderzoek heeft het parket het kantoor van de procureur verzegeld en heeft men zijn dienstwagen, een BMW, in beslag genomen. “Als Dams zich bezondigt aan zulke zware feiten als het verdoezelen van zijn eigen aandeel in wat in wezen een moorddossier is, dan durf ik er mijn hand niet meer voor in het vuur te steken dat hij zijn BMW eerlijk heeft betaald”, verantwoordt procureur-generaal Yves Liégois de inbeslagname.

Opgestoken middenvinger

Intussen weert Dams zich als een duivel in een wijwatervat. “Het onderzoek is nog niet eens begonnen of ik ben mijn auto al kwijt. Hoe moet ik nu nog naar mijn werk geraken? Pas op, ik heb zelf al veel BMW’s in beslag laten nemen van mensen die naderhand onschuldig bleken. Ik wéét hoe lang zoiets kan duren. Vijf maanden, in het geval van die Abderrahim Riani Achhab, ik weet het nog goed. Dus voor alle duidelijkheid: mijn BMW afpakken nog voor ik formeel van iets in beschuldiging ben gesteld, laat staan veroordeeld, is een opgestoken middenvinger in de richting van de rechtstaat, en ik zal het hier niet bij laten. Gedaan met horen, zien en zwijgen!”

Liégois is alvast niet onder de indruk. “Mag ik Herman Dams letterlijk citeren? ‘Het is niet omdat we iemands schuld niet kunnen bewijzen dat die persoon onschuldig is.’ Laat ons er dus in afwachting van het onderzoek maar van uitgaan dat hij én de magistrate die het dossier heeft vervalst in bescherming heeft genomen, én dat hij het BBT erbij heeft geroepen en gebrieft én dat hij zijn mandaat als procureur heeft overschreden door een dokter te verplichten Johan Jacobs plat te spuiten, én dat hij over dat alles gelogen heeft. Of dat nu waar is of niet, dat zijn zeer ernstige feiten. Dams mag blij zijn dat het voorlopig bij de inbeslagname van zijn BMW blijft.”


 

2 reacties op "BMW procureur Dams in beslag genomen"

  1. Jean-Pierre Van Rossem opgepakt na oorlogsdreiging.
    De flamboyante oud-politicus Jean-Pierre Van Rossem is vanochtend vroeg door een zwaarbewapend arrestatieteam van de federale gerechtelijke politie in Hoegaarden van zijn bed gelicht. In het kader van het verhinderen dat Belgen met baarden in Syrië aan het front zouden gaan meevechten of de lokale politiek gaan beïnvloeden, heeft het parket van Brussel de politieke baard laten voorleiden… Het was de veiligheid van de staat ter ore gekomen dat Van Rossem plannen zou smeden om het leiderschap van de Syrische oppositie te gaan opeisen. De Brabantse politicus zou door zijn ultrakapitalistische gedachten een vermeend gevaar betekenen voor het petrolierijke gebied. Het was automerk Ferrari, dat het Belgische gerecht erop attent maakte dat Van Rossem weer een renstal op zou richten na de bestelling van 7 Ferrari’s van het type La Ferrari. Van Rossem bleek daarbij aangegeven te hebben dat de salafisten zijn politieke ervaring wilden inhuren in ruil voor petroleum. De politieke aspiraties van de Vlaming dienden wel te passen in de strikte Sharia-wetgeving.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter