Defensie haalt drones neer uit Belgisch luchtruim

KLEINE BROGEL/BEVEKOM – De luchtmacht heeft vannacht tientallen drones neergehaald boven België. De vloot, die uit Italië zou komen, drong via de zuidelijke landsgrens het Belgisch luchtruim binnen. 

Een inwoner van Leest kon een foto nemen van een van de vijandige drones. (Foto: Donarreiskoffer)

Omstreeks drie uur vannacht luidde het scramble-alarm in de luchtmachtbasissen van Kleine Brogel en Bevekom. De radar had een grote hoeveelheid ongeïdentificeerde vliegende objecten gedetecteerd, en het standaard-protocol wil dan dat de gevechtsvliegtuigen uitrukken om de vloot te intercepteren.

“Om exact 3:34 AM maakten onze piloten visueel contact met de buitenlandse vloot. Het bleek om een groot aantal klok-vormige objecten te gaan”, maakte Frederik Vansina, generaal-majoor van de Luchtcomponent, deze ochtend bekend. “De drones waren onbemand en toen ze na herhaaldelijke pogingen tot contact niet reageerden, kregen we groen licht van het crisiscentrum bij Defensie om de klokken neer te halen vóór ze boven bewoond gebied terechtkwamen.”

M61A1 Vulcan-snelvuurkanon

“Rond 4 uur vannacht maakten enkele welgemikte Sidewinder-raketten komaf met de dreiging boven een bos in de provincie Luxemburg. De resterende drones werden neergehaald met het M61A1 Vulcan-snelvuurkanon”, debrieft Vansina. “De brokstukken werden naderhand onderzocht door onze militaire inlichtingendiensten. Volgens hun laatste bevindingen zouden ze vertrokken zijn uit Vaticaanstad. De zaak wordt verder onderzocht.”

Toch spreekt Vansina niet van een onverdeelde overwinning. “Onze militairen konden helaas niet verhinderen dat enkele klokken verder doordrongen in het Belgisch luchtruim. De klokken losten hun lading boven villawijken en in dichtbewoonde stadscentra. Naar verluidt zijn daarbij tientallen kinderen verheugd geraakt.”

6 reacties op "Defensie haalt drones neer uit Belgisch luchtruim"

  1. Wij kennen matig 3 niveaus van materie: vast, vloeibaar en gasachtig. De andere 4 zijn etherisch en onzichtbaar. Hoe hard bij CERN ook de elementaire deeltjes versneld mogen worden. Er werd al weleens eerder op een ufo geschoten, tamelijk zinloos want ze zijn van etherische energie, dus onaantastbaar. De mythes over vijandelijke ufo’s stammen uit WO2, maar hun bemanning probeert ons te helpen als het echt nodig is zoals hier. In Engeland werden boeren echter zelfs door de regering betaald om graancirkels (dat krijg je meestal niet voor elkaar met je hark) weg te halen voor ze gezien worden. Het motief? Defensie. Klokkenluider.

   Beantwoorden.
   1. Eindelijk een verstandige raaskalder ! Er is wel nog een vierde verschijningsvorm van materie, gekend als Bose-Einsteincondensaat dat zich manifesteerd in de buurt van het absolute nulpunt. Interessant is dat deze vorm nauw aansluit met de kwantumfysica, waar materie uiteenvalt in golfbeweging van superkleine deeltjes die hun eigen leven leiden. Dit alles maar om te zeggen dat de drones tegelijkertijd overal en nergens kunnen zijn. net zoals ik.

    Beantwoorden.
 1. De drones staan maar 30 € in den Aldi. Straks vliegt er zo eentje mijn deurgat binnen. Gelijk een wesp als het ware. Mijn kat gaat dat meteen uit de lucht gaan halen!

  En mogenlijk in mijn bed verstoppen. Hij heeft al halfdooie vogels in mijn bed komen leggen. Wat als ie straks met een drone afkomt? Die mij dan gaat filmen? In mijn bed?

  Wat je ook niet wil hebben is een drone ‘die zomaar van alles komt brengen’ wat je niet meteen nodig hebt. Gelijk de vlam in de Notre Dame.

  Dat ding stond helemaal vol gaten. Wellicht zijn ze er met een suicide drone aan in gevlogen. Hoe anders. Te poot al die trappen op?

  Beantwoorden.
 2. Alle superrijken supporteren de Notre Dame. Omdat ze denken dat ze op die manier niet naar de hel hoeven. Met 100 miljoen € kun je half Afrika op de been brengen.

  En Macron zoekt het een beetje. In plaats van te zeggen dit is spijtig enzo, maar we gaan dit terug (proberen) op te bouwen.IN VIJF JAAR STAAT ALLES TERUG RECHT.

  Terwijl de straten vol hongerige mensen staan. Dat ze mijn oor likken.

  Dus ga ik me toeleggen op katteneten. Sommig katteneten zou ik uit de handel willen halen omdat het niet te vreten is voor hun. Ze worden er gewoon ziek van. Het High Premium katteneten van de Aldi is smakelijker dan stoofvlees.

  Ik eet al sinds minstens 1973 soms diereneten. Haché pour chats et chiens. Er zit méér vlees in dan in een ordinare spaghettisaus. Het is gewoon lekkerder.

  Mijn kat wil er alleen geen kaas op.

  Beantwoorden.
 3. Chocolade-eieren met kogelgaten in…elke dag granaten van de stoep vegen, Anderlechtsupporters die enkel nog op verplaatsing mogen gaan kijken, waar gaat de wereld naartoe ?

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter