Soedanese krijgsheer distantieert zich van Franse grootbank BNP Paribas

KHARTOEM – Nu het nieuws dat zijn militie gefinancierd werd met frauduleuze dollars goed en wel tot hem is doorgedrongen, distantieert Musa Hilal, de leider van de Janjaweed, zich van de Franse grootbank BNP Paribas.

Janjaweed-leider Musa Hilal is diepbedroefd dat de middelen waarmee hij een volkerenmoord heeft uitgevoerd frauduleus tot stand zijn gekomen.
Janjaweed-leider Musa Hilal is diepbedroefd dat de middelen waarmee hij een volkerenmoord heeft uitgevoerd frauduleus tot stand zijn gekomen.

Hilal is naar eigen zeggen “geschokt en diepbedroefd” dat de middelen die hem ter beschikking werden gesteld door de Soedanese president Omar Al-Bashir om de volkerenmoord in Darfoer uit te voeren, het resultaat zijn van financiële constructies die duizenden mensen een rad voor de ogen hebben gedraaid.

“Hedge funds, derivaten… niets was heilig voor die mannen. Aan alle gedupeerden wil ik mijn oprechte verontschuldigen aanbieden. Ik had geen idee dat onze genocide mee gefinancierd werd door BNP-Paribasklanten en -aandeelhouders. Sorry daarvoor.”

“De benzine die we gebruikten om dorpen plat te branden is getankt op de kap van handel met voorkennis en blinde winstmaximalisatie”, zucht de Soedanese krijgsheer. “De kogels waarmee we het nekschot gaven aan mannen nadat ze moesten toekijken hoe we hun vrouwen en dochters verkrachtten, zijn stuk voor stuk betaald met witgewassen geld.”

“U begrijpt dat ik mij enigszins misbruikt voel. Het neemt de glans weg van de 300 000 doden en de 2 miljoen vluchtelingen die wij mede op de been hebben gebracht.”

“Zelfs aan de dollars die we kregen voor de kinderen die we eerlijk als slaven hebben verkocht, kleven de bittere tranen van honderdduizenden bedrogen spaarders. Nee, met BNP Paribas wil ik niets meer te maken hebben”, snuift Hilal. “Er zitten daar gewetenloze mensen aan de top die werkelijk géén scrupules hebben.”

2 reacties op "Soedanese krijgsheer distantieert zich van Franse grootbank BNP Paribas"

Laat een reactie achter