Salafisten luiden alarmbel: amper 1 op 5 moslimjongens mijdt contact met homo’s

BORGERHOUT/MOLENBEEK – Vandaag stond een onheilspellend bericht in verschillende kranten:  ongeveer 4 op 5 moslimjongens zien geen graten in vriendschappelijk contact met homo’s. Dat cijfer moet dringend naar beneden volgens de meeste salafisten.

Gaybashing is een van de zes pijlers van het salafisme.
Gaybashing is een van de zes pijlers van het salafisme.

Walid Riguruzi maakt zich alvast grote zorgen. “Gaybashing is een van de zes pijlers van het salafisme”, knarsetandt de radicale imam. “In de klassieke islam heb je de sjahada (de geloofsbelijdenis), de salat (het gebed), de ramadan, de zakat (de aalmoes), en de hadj of pelgrimstocht naar Mekka. Wij voegen daar nog gaybashing aan toe – al hebben wij daar ook een naam voor (lacht). Onze profeet Mohammed – vrede zij met Hem – heeft, althans in onze lezing van de koran en de islamitische overlevering, duidelijk gestipuleerd dat mannen die seksueel contact onderhouden met andere mannen haram (onrein, nvdr.) zijn en bijgevolg aan de gruwelijkste vernederingen en lijfstraffen moeten worden onderworpen.”

Fatima R’ha di Kali, een salafistische moeder van acht, deelt Riguruzi’s bekommernis. “Het nieuws dat tachtig procent van de moslimjongens geen problemen maakt van het contact met flikkers, verontrust me. Het impliceert dat vier van mijn vijf zonen eigenlijk niet begrepen hebben waar het in ons geloof om draait. Ik peper hen nochtans dagelijks in dat al wie er voor kiest om homo te worden, moet beseffen dat zijn leven in de ogen van de profeet – vrede zij met Hem – geen cent meer waard is. Voor vrome salafisten zit er niets anders op dan hen zonder pardon om te brengen.”

“Natuurlijk, dit principe botst met de grondwet van de meeste landen waarin moslims wonen”, legt professor islamitisch recht Harun Kifkif uit. “Vandaar dat de meeste salafisten homo’s gewoon proberen te mijden – zo ontloop je het morele dilemma van trouw blijven aan je geloof of trouw blijven aan de rechtsstaat die voor iedereen geldt.”

Mika

Toch is dat niet de enige reden van bezorgdheid. “De moslimjongens die in contact komen met homo’s, stellen zich bloot aan hun verderfelijke invloed”, weet Riguruzi. “Voor je het weet kiezen ze ervoor om hun baard niet meer te laten groeien, naar die verderfelijke Mika te luisteren of, Allah verhoede het, om zelf ook homo te worden!”

Rachid Matraki (11) is alvast niet van plan om het ooit zover te laten komen. “Als ik nog maar een slap handje zie, roep ik zoals mijn grote broer heel hard ‘sale PD’ en loop ik snel de andere kant uit”, vertelt de jongeman glimmend van trots. “Ik ga al sinds ik klein ben naar de moskee van meneer Riguruzi. En als hij, net zoals mijn papa, elke week vertelt dat homo’s slecht zijn, dan moet het vast wel kloppen.” (JDL/LM)

Eén reactie op "Salafisten luiden alarmbel: amper 1 op 5 moslimjongens mijdt contact met homo’s"

  1. “””En als hij, net zoals mijn papa, elke week vertelt dat homo’s slecht zijn, dan moet het vast wel kloppen.””””
    Staat hier geen klein foutje ? ‘dan moet IK vast wel kloppen’ ?

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter