Groen vormt nieuw kartel met apen Antwerpse Zoo

In een officiële mededeling liet Groen gisteren weten dat het niet doorgaat met de kartellijst Samen, na aanhoudende schandalen rond sp.a-topman Tom Meeuws. Groen bleef duidelijk niet bij de pakken zitten en stelde vandaag al een nieuwe kartellijst voor. Zij trekken in oktober samen met de apen uit de Antwerpse Zoo naar de kiezer. 

 

Van Besien (midden achteraan): ‘sp.a heeft ons genoeg voor de aap gehouden’

‘Achteraf bezien is het een logische keuze,’ licht Groen-kopstuk Wouter Van Besien toe vanop een geïmproviseerde persconferentie in het recent vernieuwde verblijf van de mensapen in de Antwerpse Zoo, tevens hoofdkwartier van de Antwerpse groenen. ‘We zitten helemaal op dezelfde lijn qua ecologische en sociale thema’s. Bovendien verwachten we in de Antwerpse apen een betrouwbaardere partner te vinden dan in de sp.a. Die hebben ons immers goed voor aap gezet.’ Of een kartel tussen Groen en de apen ook op nationaal vlak kans maakt? ‘Dat valt nog te bezien,’ aldus Van Besien.

Dat benadrukt ook Bobo, een kakslingerende makaak en hét stemmenkanon bij de Antwerpse apen. ‘Het is allemaal een kwestie van geloofwaardigheid: wij mogen hopen dat we de kiezer meer vertrouwen inboezemen dan Tom Meeuws,’  vertelt hij terwijl hij al masturberend een toastje met banaan met de voeten naar binnenwerkt. ‘Wouter (Van Besien, n.v.d.r.) heeft ons reeds vorig jaar gevraagd om samen met Groen en sp.a op te komen. Maar een samenwerking met sp.a zag onze partijleiding helemaal niet zitten. Laat staan onze achterban. Werkelijk níemand wil met die apen samenwerken.’ Nu de sp.a in Antwerpen aan de kant is geschoven, reikte Groen opnieuw de hand aan de Antwerpse apen. Een hand die door de partijleiding van de apen dan ook met vier handen werd aangenomen.

Moddercampagne

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een broodje aap, maar Groen lijkt met de ervaren Bobo vooral een slimme keuze te maken in een opvallend ruwe campagne, waarin tussen de tegenstrevers al opvallend vaak met modder naar elkaar werd gegooid. Apen doen het bovendien traditioneel electoraal erg goed bij de verkiezingen in Antwerpen. Ook met Bokito, een uit de kluiten gewassen zwarte brulaap, heeft het kartel een kandidaat in huis die qua communicatiestijl niet moet onderdoen voor Theo Francken. ‘We kijken er dan ook naar uit om het hier in Antwerpen tegen de N-VA op te nemen,’ stelt Meneer Nelson, de zachtboerende braakaap die woordvoerder is van de Antwerpse apen. Verwacht wordt immers dat Bokito heel wat stemmen van Vlaams Belang af zou kunnen snoepen, stemmen die anders allicht naar N-VA zouden gaan.

Tom Meeuws (sp.a) betreurt het stopzetten van de samenwerking met Groen, maar lijkt niet echt verrast door het nieuws. ‘Ik heb me vanmorgen niet echt een aap geschrokken, nee,’ klinkt het bij de kopman van de Antwerpse socialisten. ‘Dat de groenen zich met ons kartel in de aap gelogeerd voelden, ok. Maar dat er zo snel een nieuw kartel wordt gevormd, doet vermoeden dat men wel al langer de aantijgingen tegen mijn persoon wil gebruiken om mij aan de kant te schuiven. En nu komt de aap dus uit de mouw.’

Een naam voor het nieuwe kartel is er nog niet. Alle suggesties zijn welkom.

7 reacties op "Groen vormt nieuw kartel met apen Antwerpse Zoo"

Laat een reactie achter