Ryanair beschuldigd van mensensmokkel

CHARLEROI – Er is een gerechtelijk onderzoek opgestart tegen vliegmaatschappij Ryanair. Uit diverse getuigenissen en enkele smartphonefilmpjes op het internet blijkt dat de low-coster zich bezondigt aan mensensmokkel.

Slachtoffers werden opeengepropt in kleine blikken dozen, zonder inachtname van essentiële veiligheidsmaatregelen.

Ryanair zou gedurende vele jaren honderdduizenden mensen over de grens getransporteerd hebben, vaak opeengepakt in kleine blikken dozen, zonder inachtname van essentiële veiligheidsmaatregelen. De smokkelaars verplichtten de reizigers om hun hele hebben en houden in een belachelijk klein etui te stoppen of bij te betalen. De slachtoffers kregen bovendien geen voedsel of water tijdens de overtocht. Wie toch wilde eten of drinken, moest het schamele rantsoen aan woekerprijzen kopen.

Op het internet zijn filmpjes opgedoken van huilende kinderen, omdat de vliegmaatschappij gezinnen tijdens de overtocht uit elkaar haalt. Als vaders en moeders tijdens de traumatiserende trip toch naast hun kinderen willen zitten, dan moeten ze fors bijbetalen.

Toblerone

“Dit zijn walgelijke praktijken, gedreven door het egoïsme van enkele gewetenloze criminelen”, stelt Alexis Deswaef, voorzitter van de Liga voor de Mensenrechten. “Wat ook je redenen zijn om de overtocht te wagen, we hebben het hier wel nog altijd over mensen. En elke mens heeft recht op een sponzige brioche, wat toblerone en voldoende beenruimte.”

Ook de smokkelaars zelf zijn trouwens het slachtoffer van het hardvochtige winstbejag van de bendeleider. “Boefjes onderaan de ladder kloppen lange dagen tegen een hongerloon in de ijdele hoop om op te klimmen in het wereldje”, getuigt een spijtoptant. “Op gevaar van eigen leven zelfs, want om de winstmarge te verhogen, tanken ze amper genoeg om de overtocht te halen. Wie tegen die schrijnende omstandigheden in opstand komt, wordt koudweg geliquideerd.”

 

4 reacties op "Ryanair beschuldigd van mensensmokkel"

  1. Goed management betekent kosten en baten op een rijtje zetten: er moet immers winst gemaakt worden. Op onderhoud werd al eerder bezuinigd in de luchtvaartindustrie. Via de concurrentie moet een steeds goedkoper product geleverd worden om klanten te trekken, want iedereen kan vliegen. Toen kwam 9/11 waardoor de schuldvraag permanent bij de passagiers kwam te liggen. Dat is al langer bekend in het openbaar vervoer waar de passagiers allengs dezelfde luxe en controle ervaren als de vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika: dat is voor hun veiligheid.

    Beantwoorden.
  2. Persoonlijk vind ik dat de migranten die gebruik wensen te maken van de (bijna) gratis smokkelroutes van Ryanair spontaan een jerrycan met kerosine mochten aanbieden als deelneming in de kosten. Ik wou het doen, maar direkt stonden er 16 zwaarbewapende bottinekes rond mij die me drie dagen in een (gelukkig met airco gekoelde) stopten. Geen enkele advocaat die het pro-deo voor mij wou opnemen. Gelukkig dat ik mijn NvA lidkaart bij me had waarmee ik het slot heb kunnen openen. Nu ben ik dus écht op de vlucht….

    Beantwoorden.
  3. Het schandaal neemt zeer snel uitbreiding nadat in de magazijnen van de Carrefour nu ook grote hoeveelheden vis in blik zijn aangetroffen. De slachtoffers hebben al verklaard zich zeer ontonijnlijk behandeld te voelen. Gelukkig beschikten zij tijdens het transport wel over voldoende (gezonde) voeding.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter