VRT zendt integrale egotrip Ruben Van Gucht uit

BRUSSEL – Op 31 maart, 2 dagen voor de officiële start van de 101ste editie van de Ronde van Vlaanderen, rijdt VRT-journalist Ruben Van Gucht zelf en helemaal alleen het integrale parcours van Vlaanderens Mooiste. 

Ruben Van Guchts egotrip zal meer dan 12 uur duren. (foto: VRT)

De tocht van maar liefst 260 kilometer dient niet om geld in te zamelen voor het goede doel en is ook geen recreatieve activiteit op een recupdag, bevestigt Sporza. De enige bedoeling is dat dit eenmansgevecht wordt uitgezonden op televisie.

Het fietstochtje zal integraal worden uitgezonden op het armlastige Canvas, dat zich niettemin kosten noch moeite bespaart om de egotrip van de jonge journalist in beeld te brengen. “We volgen Ruben met maar liefst vier camera’s, vanaf de motor en vanuit de helikopter, en er staat ook een camera op zijn fiets zodat we die jonge, blonde jongen altijd mooi in beeld kunnen brengen”, laait Canvas-netmanager Reinhilde Weyns. “Er zijn zelfs twee commentatoren die het twaalf uur lang de hele tijd over Ruben gaan hebben, en het gaat die dag ook heel de tijd rond Ruben draaien op onze socialmediakanalen.”

“Toegegeven, we hadden die relatief grote crew ook kunnen inzetten voor het vrouwenwielrennen, maar marktonderzoek heeft uitgewezen dat de kijker meer gediend is met een egodocument van een gevierde mediafiguur. Met de besparingen die de overheid ons opdringt, moeten we nu eenmaal harde keuzes maken”, aldus de netmanager.

‘Hoe slower, hoe liever!’

Afhankelijk van zijn gemiddelde snelheid zal Van Gucht twaalf tot vijftien uur aan één stuk in the picture staan op nationale televisie, iets waar hij naar eigen zeggen heel hard naar uitkijkt. “Hoe slower, hoe liever! Ik hoop dat de weergoden een beetje meehelpen. Tegenwind zou heel goed zijn, maar ik ben al heel blij dat mijn egotrip sowieso langer zal duren de lives van Bjorn Soenens op de inauguratie van Donald Trump.”

“Het wordt alleszins een huzarenstukje voor de hele crew”, lacht de jeune premier van de Sporza-redactie. “Maar dan toch vooral voor Ruben Van Gucht.”

3 reacties op "VRT zendt integrale egotrip Ruben Van Gucht uit"

  1. Sinds wanneer bezondigen jullie je aan echte en objectieve journalistiek?
    Jullie vergeten te vermelden dat op EEN de ganse tijd de integrale commentaar op de commentaar van Michel en José zal worden uitgezonden (werktitel: “Vive le solo vélo” gepresenteerd door Karl Vannieuwkerke)

    Beantwoorden.
  2. Maartse buien, aprilse grillen… maar ook hiertegen krijgt Ruben alle mogelijke ondersteuning. VDAB-Antwerpen stuurt preventief een werkloze overkappingsintendant (knelpuntberoep). Zijn naam: Alexander, niet De Grote, maar D’Hooghe. En zo blijft Van Gucht van den droge.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter