Binnenkort nóg meer schattige diertjes op VTM-Nieuws

In het eeuwigdurende schaakspel om de kijkcijfers plant VTM volgende maand een gedurfde zet.  De commerciële zender zal nóg meer items brengen over knuffelbare diertjes met een zachte pels. “De kijker lust al die zever over buitenlandse conflicten niet meer”, stelt hoofdredacteur Kris Hoflack.

“Het is een oud zeer: zodra het blok ‘buitenland’ aan bod komt, begint de VTM-kijker massaal weg te zappen”, zucht Hoflack.  “Dat is ook normaal: na een zware werkdag ziet men liever een schattig hondje op tv dan alwéér een reportage over alwéér verkiezingen in alwéér een vergeten kutland dat niemand interesseert.  Het is voor mij ook crisis, ik kan mijn mensen niet naar Ginderachteristan blíjven sturen.  Voortaan schaffen we de rubriek ‘Buitenland’ dan ook af, om ‘m integraal te vervangen door een blok ‘Lieve Diertjes Met Snoezige Pelsjes’.  Mensen die ’s avonds wél graag ratelende mitrailleurs op hun bord krijgen verwijs ik graag door naar onze collega’s van Eén”, besluit Hoflack snerend.

Pasgeboren girafje

Schattige diertjes! (Beeld YouTube)
Schattige diertjes. Kijk ze eens gek doen! (Beeld YouTube)

Ook VTM-anker Dany Verstraeten ziet de maatregel helemaal zitten.  “Tijdens het eerste luik van het nieuws kan ik moeiteloos geconcentreerd blijven”, stelt de nieuwslezer.  “Om tien opeenvolgende reportages over het weer aan elkaar te vertellen: daarvoor moet je bij de les blijven.  Wanneer het buitenlandse overzicht begint, krijg ik meestal een beetje mijn klop; ik ben intussen echter professioneel genoeg om te vermijden dat de kijker daar iets van zou merken.  Toch is het elke keer opnieuw een hele opluchting als we aan onze uitsmijter toe zijn, en ik glimlachend kan vertellen over een pasgeboren girafje in Planckendael of een verloren gelopen poesje dat weer terecht is. Dat is immers wat mensen willen écht willen zien in het nieuws.”

Eén reactie op "Binnenkort nóg meer schattige diertjes op VTM-Nieuws"

  1. ijndelijk
    laat die rooi rakkers van de brt maar over kweetniewaardatligtistan vertellen want die van de vtm doen alles veel beeter en ze smijten ons belastingsgeld nie buiten door de raamen en deuren en daarbij dienen reklam spoel ik toch door met mijne diedzjiekorder maar kzal de gebruiksaanwijziging nog eens moeten leezen want kweet nie goe hoedattamoe

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter