Kortrijk zet technomuziek in tegen operaliefhebbers

KORTRIJK – Het Begijnhofpark in Kortrijk wordt sinds kort geplaagd door grote groepen luidruchtige, zelfverklaarde cultuurliefhebbers. Sinds deze week speelt de stad Kortrijk namelijk klassieke muziek in het park. Het is de bedoeling om met de muziek de aan dance- en rapmuziek verknochte hangjongeren te verdrijven uit het park. En met succes. De talrijke jongeren zijn nu in geen velden of wegen meer te bekennen. Toch heeft deze ingenieuze oplossing nu een nieuw overlastprobleem veroorzaakt. Omwonenden klagen over massa’s neuzelend, zelfingenomen gepalaver.

Het Begijnhofpark zit nu afgeladen vol met hinderlijke liefhebbers van klassiek

“Ze hebben het de hele dag over Bach, toonkleur en poëzie,” klaagt Rachid S. (15), “En altijd op dat hoogdravende, betweterige toontje. Als je hen passeert staren ze je strak aan met zo’n superieur glimlachje. En dan heb ik het nog niet over de Wagner-adepten. Die zijn pas helemaal griezelig.” Buurman Ahmed B. (16) valt hem bij. “Sinds ze hier klassieke muziek draaien, is de overlast in de buurt nog toegenomen. Het stikt hier nu van de opa’s en oma’s die teveel tijd hebben en een gratis opera of concertje denken mee te pikken. Probeer dan maar eens rustig te skaten met je vrienden.”

Kortrijk heeft echter meteen een kordate oplossing klaar. Vanaf volgende week zal de stad snoeiharde technomuziek draaien om pedante hangculturo’s uit het park te verdrijven. Verschillende partijen waarschuwen echter dat dit dan weer een vloed van technoliefhebbers richting Kortrijk zou kunnen lokken. “Daarvoor vinden we ook wel een gepast muziekje,” belooft burgemeester Stefaan De Clerck (CD&V). “Boliviaanse keelmuziek of zo. Of Vlaamse schlagers. Geef toe, wie kan dat aanhoren?” (EM)

 

Laat een reactie achter