Go For Zero blikt terug op geslaagde Olympische campagne

LONDEN – Nu de Spelen na ruim twee weken sportief labeur en fel bevochten overwinningen afgerond zijn, blikt de Belgische organisatie Go For Zero terug op een geslaagde Olympische campagne. Trots stelt de organisatie vast dat geen enkele Belgische atleet in staat was een gouden medaille te veroveren, hoewel we met het zilver van Lionel Cox en de bronzen plak van Charline Van Snick en Evi Van Acker “akelig dicht” in de buurt kwamen.

De Belgische atleten zijn volwassen genoeg om te beseffen dat er heel wat dingen, zoals een harmonieus familieleven, voorgaan op sportieve prestaties. (Foto: Andre Zehetbauer, CC BY SA 2.0)
Voor Tia Hellebaut zijn haar dochters een groter geschenk dan om het even welke ereplaats. Tja. (Foto: Andre Zehetbauer, CC BY SA 2.0)

“Vooral tijdens de finale van de Laser Radiaal was het nagelbijten”, verklapt staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe, op een of andere manier de voogdij-excellentie van Go For Zero. “Even leek het of Evi Van Acker op goud afstevende, maar gelukkig werd het maar brons. Al had het nog beter gekund, want het zag er lang naar uit dat ze naast de ereplaatsen zou finishen. Ach, je hebt het niet altijd in de hand. Het is alleszins een pak beter dan de desastreuze spelen van Atlanta, waar de Belgen maar liefst zes medailles, waarvan twee gouden, behaalden. ”

“Maar zoals de Latijnen zeggen: citius, altius, fortius”, vervolgt Schouppe. “Tegen de Spelen van Rio in 2016 moet onze ambitie zijn om totaal geen medaille te halen. Jammer genoeg worden we wel serieus geboycot door het kabinet-Muyters, dat miljoenen heeft geïnvesteerd om onze topatleten op internationaal niveau niet te laten afgaan. Die investeringen werpen op dit moment – hout vasthouden – nog geen vruchten af, maar het blijft toch uitkijken.”

Volksaard

Gelukkig hebben we onze Belgische volksaard mee, besluit Schouppe. “Onze atleten zijn volwassen genoeg om te beseffen dat het ware geluk er niet in bestaat om te excelleren in deze of gene sporttak. Zo benadrukte Tia Hellebaut, nadat ze faalde om over de twee meter te springen, dat haar twee dochters een veel groter geschenk zijn dan om het even welke ereplaats. En af en toe een pintje drinken op een terrasje kan ook heel bevredigend zijn. Wij bij Go For Zero dragen dan ook al zeker Gijs Van Hoecke voor voor de Spelen in Rio.”

2 reacties op "Go For Zero blikt terug op geslaagde Olympische campagne"

 1. En zeggen dat Duitsland op de Olympische Spelen van Berlijn in 1936 toen 89 medailles behaalde, 33 goud, 26 zilver en 30 brons, allemaal met dezelfde politieke inzet als nu in Vlaanderen.
  Toch een flinke verbetering :!

  Beantwoorden.
 2. Muyters gaat nu resoluut voor doping kiezen, in samenwerking met Janssen Pharmaceutica, dat is echte wereldtop uit Vlaanderen, niemand kan dat vinden.
  Ons staat dus te wachten :
  – Tia Hellebaut over 3 meter, eerste poging
  – Clijsters/Nadal : 6-0, 6-0
  – STVV-Anderlecht : 12-0
  – Roger Moens, 100 meter in 7,95 seconden
  – Bart Dewever en Carl Huybrechts, 10 miles in 35 minuten

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter