Containerpark gratis toegankelijk voor houders Cultuurpas

HEERS – De Limburgse gemeente Heers verwarde deze week een installatie van het kunstenfestival Art Pop Pop Art met sluikstort, en verzocht gemeentearbeiders om de beeldende kunst op te ruimen. Kristof Pirard, Cultuurschepen in Heers, toont nu zijn hart met een genereus gebaar voor de getroffen inwoners: het containerpark wordt voortaan gratis toegankelijk voor houders van een Cultuurpas.

“Al het afval vormt één organisch kunstwerk vol essentiële thema’s, zoals vergankelijkheid”

“Ik kan me niet genoeg excuseren voor dit euvel”, aldus Pirard, die zelf de opdracht gaf om de kunstinstallatie te verwijderen. “Na het voorval ben ik vol schaamte langs verschillende Limburgse stort- en recyclingparken getrokken. En inderdaad, al dat afval, die magistrale combinatie van kapotte huishoudapparaten, die oceaan aan glasscherven, die pure deconstructie, dat appèl op je reukorgaan: het vormt allemaal één organisch kunstwerk vol essentiële thema’s waar we allemaal mee te maken krijgen. Zoals vergankelijkheid.”

Spaghettislierten

Voortaan kunnen Cultuurpashouders in Heers gratis de kunst in het containerpark bewonderen. Pirard start ook een procedure om cultuursubsidies aan te vragen voor de gemeentelijke stortplaats. “Ik heb mijn lesje geleerd”, besluit hij. “Kunst zit werkelijk overal, je moet het alleen wíllen zien. Voortaan zal ik extra aandachtig kijken als ik spaghettislierten op de grond laat vallen, en mijn schellekes hesp zal ik nooit meer argeloos op een bord draperen: Arne Quinze en Jan Fabre zijn daar heel rijk mee geworden.”

6 reacties op "Containerpark gratis toegankelijk voor houders Cultuurpas"

  1. Ik zou het handiger vinden moest het omgekeerde het geval zijn en we onze rommel en afval naar de musea kunnen brengen. Daar is plaats genoeg want al die grote ruimten zijn daar gewoonlijk toch leeg, behalve wat rommel die er hier en daar al aan de muren hangt. En er zijn ook zaalwachters die een oogske in het zeil kunnen houden zodat er correct gesorteerd wordt. In een aantal musea is al een versnipperaar aanwezig die uw oud papier grondig zal banksyen. En er zijn tenminste wc’s, ook voor rmindervaliden, wat op een containerpark nooit het geval is.

    Beantwoorden.
    1. Ik heb mij altijd al afgevraagd wat een stofzuiger, een ontstopper, een nijptang, een poster van Servais Verherstraeten en caoutchouc botten in dat museum doen. En met permissie, maar die bevlekte pluchen Samson hond vind ik vrij pervers. Alhoewel, niet zo pervers als die poster.

      Beantwoorden.

Laat een reactie achter