Wetenschappers doen ontdekking

Wetenschappers aan een universiteit hebben een of andere ontdekking gedaan met betrekking tot minuscule deeltjes en quantumfenomenen of zoiets. Een internationaal team übernerds heeft tien jaar onderzoek gedaan en heeft nu zo goed als definitief bewezen dat bepaalde atomen of moleculen wel of niet zichtbaar worden als een bepaald soort laserlicht bij vriestemperaturen op een blok iriterium gestraald wordt. Of zoiets.

Het team heeft redelijk hard moeten werken
Het team heeft redelijk hard moeten werken

Professor Ernst von Karthofen is kennelijk zeer enthousiast over de ontdekking van zijn team, die zijn wetenschapscollega’s blijkbaar zeer spectaculair vinden. “Hiermee is definitief aangetoond wat [een of andere Duitse wetenschapper uit de jaren stillekes] al voorspeld heeft,” vertelde hij aan de verzamelde pers. “Mijn team, dat ik eeuwig dankbaar zal zijn, heeft ongelofelijk hard moeten werken en het heeft miljoenen gekost, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat [sommige partikels — elektronen? Ja, ik denk dat ie elektronen zei. Of waren het neutronen?] reageren op fotonen [of is het photonen? Photons? Lichtdeeltjes, in ieder geval]. Als tenminste aan de juiste voorwaarden voldaan is. En die hebben we nu heel nauwkeurig in kaart gebracht.”

Praktische toepassingen

De ontdekking heeft waarschijnlijk ook praktische toepassingen. Ingenieurs denken dat ze nu kleinere microchips kunnen maken, aangezien die deeltjes met dat licht nu minder snel heet worden. Het is zelfs mogelijk dat microchips door de ontdekking van Prof. von Karthofen vele malen sneller zullen worden. Ook denkt men nu lichtere en stevigere bouwmaterialen te kunnen gaan fabriceren. [Opm: Voor doorsturen Wikipedia nog eens checken]

5 reacties op "Wetenschappers doen ontdekking"

  1. Fantastisch stukje journalistiek (of zoiets)! Mijn ambitie is ook om wetenschapsjournalist te worden. Na het lezen van dit artikel ben ik heel zeker van mijn stuk (of deel, of gedeelte, het is toch zoiets?). Ik wil zeker en vast wetenschapsjournalist worden! Het overbrengen van wetenschappelijke kennis op een verstaanbare manier wordt mijn levensdoel!

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter