VB voert actie tegen radicale liefdeprediker

ZAVENTEM – Vlaams Belang heeft geprotesteerd tegen de komst van geestelijke die openlijk geweld jegens vrouwen en homoseksuelen afkeurt. De monnik zou spreken op een boeddhismebeurs.

De verbindende boodschap van deze liefdeprediker is niet compatibel met onze normen en waarden, vindt het VB. 

Volgens de partij gaat het om een gevaarlijke liefdeprediker die een holistische ethiek propageert waarin alle mensen gelijk zijn. “Zijn radicale oproep om harmonieus samen te leven met elkaar en met de natuur is niet compatibel met onze normen en waarden”, vindt Vlaams Belanger Filip De Winter.

Samen met enkele gelijkgestemden confronteerde hij de reizigers op de luchthaven met controversiële uitspraken van de prediker, zoals ‘Haat wakkert haat aan, enkel liefde dooft het vuur’ en ‘Een vreemdeling is een vriend die je nog niet hebt ontmoet.’

“Deze gevaarlijke monnik citeert uit eeuwenoude teksten om zijn orthodoxe boodschap van barmhartigheid en verbondenheid te legitimeren”, waarschuwt De Winter. “Het zijn dat soort giftige ideeën waartegen wij ons, als enige partij in Vlaanderen trouwens, altijd al verzet hebben.”

“Wij roepen minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) dan ook op om deze liefdezaaier stante pede uit ons land te zetten”, eist De Winter. “Desnoods met geweld, en zeker als hij zich geweldloos verzet, want dan is hij het gevaarlijkst.”

6 reacties op "VB voert actie tegen radicale liefdeprediker"

 1. En dan vergeten ze nog hun beklag te maken over het feit dat de man véél te veel naakt vertoont (hij had op zijn minst spaghettibandjes kunnen gebruiken). In de vloer ingebouwde scanners op de luchthaven van Zaventem hebben bovendien aangetoond dat er van ondergoed al helemáál geen sprake is. Een schande!

  Beantwoorden.
  1. Zie, dat heb ik nu tegenwoordig ook meer en meer. Dat de echte gazetten en de satirische gazetten inhoudelijk zo hard op elkaar beginnen lijken dat ik op den duur ook niet meer weet in welke gazet ze nu aan het zeveren zijn en in welke niet :-D

   Beantwoorden.
 2. Liefde heeft het laatste woord.
  Ik kreeg net een vraag van iemand wat te zeggen tegen een vriend van hem die altijd de ware liefde in een vrouw had gezocht en ging sterven.
  Het is moeilijk op deze vraag een antwoord te geven.
  Of de vraag moet zichzelf beantwoorden.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter