Willy (57) ontsnapt aan escape room

De 57-jarige Willy Janssen uit Neeroeteren is afgelopen vrijdag ontsnapt aan een escape room in Genk. De man werd er ’s ochtends verwacht voor een teambuilding-activiteit, maar vlak voor aankomst maakte Willy rechtsomkeer. “Zo simpel bleek het om aan dat gezever te ontsnappen.” Met zijn getuigenis hoopt Willy lotgenoten te inspireren.

– door Juanita Incognita –

Willy ontsnapt aan escape room
Willy ontsnapt aan escape room

Voor het zomerverlof wilde de werkgever van Willy Janssen nog een groepsactiviteit organiseren. Dat werd de razend populaire escape room, waarbij een groep collega’s in een kamer wordt opgesloten om er opdrachten uit te voeren met als doel de kamer zo snel mogelijk te kunnen verlaten.

“En de werkelijkheid is nog dwazer dan die definitie,” voegt Willy eraan toe. “Samen met mensen waar je al de godganse dag je tijd mee zit te verdoen in een benauwde ruimte in een nog kleinere kamer belachelijke opdrachten uitvoeren, dat is toch voer voor een burn-out. Bovendien weet het kleinste kind dat het winnende team altijd bestaat uit die collega’s die het snelst van elkaar af willen geraken.”

Hoe dichter de dag van de teambuilding naderde, hoe strakker Willy’s zenuwen gespannen stonden. “Mijn maag keerde al om bij het idee dat je achteraf nog een groepsfoto moet maken: allemaal de duim omhoog met een stompzinnig certificaat in handen, terwijl je wéét dat iedereen op dat moment diep vanbinnen huilt en verder aftelt naar zijn pensioen.”

Met de moed der wanhoop vertrok Willy vrijdagochtend naar Genk, tot hij plots, vlak voor het gebouw, rechtsomkeer maakte en zo, naar eigen zeggen, “eraan wist te ontsnappen nog voordat ik erin zat.” Met het bekendmaken van zijn ontsnappingsstrategie wilt Willy anderen inspireren die op gelijkaardige wijze geïnfantiliseerd worden door hun werkgever.

De populariteit van de escape room in onze maatschappij kijkt Willy met lede ogen aan. Vorige week berichtte het Rijksmuseum in Amsterdam nog dat het deze zomer één grote escape room wordt met de komst van een ‘escape game’. “Serieus, als ik één van die mannen van de Nachtwacht was, ik zou uit het kader stappen. Aan zulke nonsens, dat opgedrongen entertainment bedacht door idioten die snel geld willen verdienen op de kap van de werkmens, wil je je naam toch niet verbinden, zeker niet als instantie van hoge cultuur.”

7 reacties op "Willy (57) ontsnapt aan escape room"

  1. Hahaha…
    We hadden al lang door dat de Willy NOOIT aan zulke activiteit zou deelnemen. Eenmaal zeker van zijn afwezigheid, zijn we een feestje gaan bouwen in de nabijgelegen Wonderbar tot een uur of vier ’s morgens. Geweldig groepsgebeuren, zéker toen zatte Katrien en felle Nelle aan hun stripact begonnen.
    E. Versweyn
    bedrijfspsycholoog en vertrouwenspersoon

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter