Fernand Koekelberg pakt koffers

BRUSSEL – Fernand Koekelberg beëindigde gisteren zelf zijn mandaat als commisaris-generaal van de federale politie. De 56-jarige agent zal worden opgevolgd door hoofdcommissaris Paul Van Thielen, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie. Koekelberg wil naar eigen zeggen vermijden dat “een herhaling van deze toestand het imago van de federale politie nog verder schaadt”.

Vanochtend kwam Koekelberg nog een laatste keer terug op kantoor om zijn koffers te pakken. “Die staan hier nu toch, en veel gaat mijn opvolger daar niet mee kunnen aanvangen, denk ik”, aldus een bijzonder emotionele commissaris-generaal. Federale nietjesmachines, briefpapier en enveloppen, perforators en twee vulpennen van het merk Waterman verdwenen in een speciaal voor het ontslag aangekochte Delvaux. Koekelbergs ceremoniële uniform paste gelukkig zonder veel problemen in de officiële daartoe bestemde Samsonite. De canapé, waar de functionaris naar eigen zeggen “goeie herinneringen” aan bewaart, kon met de nodige mankracht van het korps uit het overheidsgebouw in een daartoe bestemde combi worden gehesen.

Onmiddellijk na de verhuis trok Koekelberg met de sirenes aan naar de militaire luchthaven van Melsbroek.  Daar wachtte een gecharterde C130 hem op om hem naar Mauritius te voeren, waar de veelgeplaagde commissaris even kan bekomen van de hele heisa. Opdat hij er ook zou kunnen zwemmen in proper water, is voor alle zekerheid het waterkanon MOL van de federale politie mee op missie. (JDL)

Laat een reactie achter