Man (54) bezoekt broer te Waregem

WAREGEM – Onder kleine belangstelling brengt de 54-jarige Leuvenaar Lodewijk Browaeys vandaag een bezoek aan zijn vier jaar jongere broer Alfons Browaeys (50), die nabij het verder gelegen Waregem woont. Voor het bezoek werden er geen speciale veiligheidsmaatregelen getroffen.

Lodewijk Browaeys werd vanochtend omstreeks 7u vanuit zijn privéwoning in Leuven overgebracht naar Waregem, waar zijn broer Alfons woont. De verplaatsing gebeurde, zoals steeds, in Browaeys’ grijze Mazda, die destijds zonder bijkomende opties bij de lokale concessiehouder werd besteld. Daarbij viel op dat de vijftiger de hele tijd zelf achter het stuur zat. “Een privéchauffeur is duur, en ik heb dat in feite niet nodig”, merkt Browaeys hierover op.

Officieel verwelkomd

Lodewijk Browaeys heeft, zoals dat te verwachten viel, de woonst van zijn broer Alfons zonder incidenten bereikt. Daar werd hij uitgebreid verwelkomd en begroet. Zoals beide alleenstaande broers dat sinds jaar en dag gewend zijn, werd er koffie uitgeschonken en is er uitgebreid bijgepraat. “Over vroeger, en al”, legt Alfons uit.

Van draconische veiligheidsmaatregelen in en rond de bescheiden woning van Alfons Browaeys is er nooit sprake geweest. “Ik zie niet in waarom dat nodig zou zijn”, klinkt het bij Alfons. “Kostelijk ook, allemaal”, voegt Lodewijk daar aan toe.

Veiligheidscommando’s

Na de koffie bracht het duo nog een kort bezoek aan een lokale begraafplaats in de buurt van Waregem, waar ze naar jaarlijkse gewoonte het graf van hun ouders hebben bezocht.

Waregem. “Rondcirkelende helikopters en zwaarbewapende veiligheidscommando’s zouden hier toch wat uit de toon vallen”
Waregem. “Rondcirkelende helikopters en zwaarbewapende veiligheidscommando’s zouden hier toch wat uit de toon vallen”

“Rondcirkelende helikopters en zwaarbewapende veiligheidscommando’s zouden hier toch wat uit de toon vallen”, zijn ze het met mekaar eens. “Dit is toch meer iets in de private sfeer”.

Voor Lodewijk Browaeys staat er nog een afsluitend glaasje jenever bij zijn broer op het programma, vooraleer hij terugkeert naar Leuven. “Ik kruip dan toch maar in mijn bed”, stelt Lodewijk. “Ik zou het een beetje stom vinden om nu nog te moeten doorreizen naar Rome”.

2 reacties op "Man (54) bezoekt broer te Waregem"

  1. Man (54) Kijkt naar koers in Waregem.
    “Een Formule 1 wedstrijd in de straten van Waregem is overdreven” stelt Lodewijk. “Ik zou het een beetje stom vinden om dat binnen een zone 30 te organiseren”.

    Man (54) drinkt een Rodenbach in café “De Sportvriend”.
    “Een Stella drinken in Waregem is stom” stelt Lodewijk. “Dat is bijna even dom als de wereld stilzetten om een kerkhof te bezoeken”.

    Beantwoorden.

Laat een reactie achter