Langdurig werklozen stevenen af op verplichte geslachtsgemeenschapsdienst

De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB krijgt de bevoegdheid om langdurig werklozen verplicht op geslachtsgemeenschapsdienst te sturen. Het voorstel werd in het kader van de Vlaamse regeringsonderhandelingen uitgewerkt door Kris Van Dijck en Pol Van Den Driessche, de N-VA-experts inzake deze materie.

Dit VDAB-kantoor is al aangepast aan het aanbieden van verplichte geslachtsgemeenschapsdienst.

“Het voorstel mandateert de VDAB om mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn op geslachtsgemeenschapsdienst te sturen bij een stad of een gemeente. De vaardigheden die de werkzoekenden zich op die manier eigen maken, kunnen hen helpen om later carrière te maken”, verklaart Pol Van Den Driessche de overkoepelende filosofie.

“Werkgevers klagen al langer over de krapte op de blowjobmarkt. Met ons voorstel zouden zo’n 60 000 langdurig werklozen de hands-on mentaliteit kweken die zo hard nodig is op de werkvloer”, vindt ook Van Dijck. “Uiteraard is de geslachtsgemeenschapsdienst verplicht en verliezen mensen hun uitkering als ze weigeren. Het vooruitzicht op armoede is een goede stok achter de deur om mensen te overtuigen zich op deze manier dienstbaar op te stellen.”

De N-VA’ers krijgen steun uit opmerkelijke hoek. In De Ochtend op Radio 1 zei Antwerps sp.a-schepen Tom Meeuws dat hij het zichzelf nooit zou vergeven als we er niet alles aan zouden doen om ons eigen werkvolk om te scholen tot handarbeiders. “We gaan die toch niet allemaal in het buitenland halen?”

Voltijdse betrekkingen

Groen en Pvda daarentegen zijn radicaal tegen. “Bezigheidstherapie die niet automatisch tot voltijdse betrekkingen leidt”, fulmineert Meyrem Almaci op Facebook. “Met deze maatregel wil de Vlaamse regering de jobs vervangen die besparing na besparing verdwijnen bij de openbare diensten”, klaagt ook Jos D’Haese (Pvda). “Vroeger vond je op elke overheidsdienst nog een secretaresse met een regulier salaris en een mooi pensioen om dit werk uit te voeren. Binnenkort wordt die vervangen door een langdurig werkloze in een te krappe legging met een Cara-adem die dat gratis moet doen. Is dat werkelijk het Vlaanderen dat we willen?”

7 reacties op "Langdurig werklozen stevenen af op verplichte geslachtsgemeenschapsdienst"

 1. “Binnenkort haalt Kim Clijsters haar legendarische spreidstand weer boven,” lees ik op Sporza. Logisch, want zij is ondertussen al een paar jaar werkloos en valt onder de doelgroep. Maar de media hebben het precies anders begrepen: Een comeback op haar 57ste? Laat me niet lachen.

  Beantwoorden.
 2. Al die werkloze ex-parlementairen die na de laatste verkiezingen eruit zijn gevogeld kunnen zich nog wat nuttig maken op die manier. Of ze voldoende in de smaak gaan vallen met hun actieve kennis van geslachtsverkeer is nog maar de vraag.

  Beantwoorden.
  1. Dimi, op deze site kan veel maar er zijn grenzen aan het goed fatsoen. Als het over seks gaat, kan voor mij alles, maar van kinderen blijft ge af en Siegfried Bracke vernoemt ge niet, ook niet indirect. Disgusting!

   Beantwoorden.
 3. Helaas van Siegfried Bracke, de Sieg voor de vrienden, onder de langdurig werklozen. Zijn kinderlijk uiterlijk en intellectueel kleutervermogen kunnen aanleiding geven tot misverstanden maar dat mag geen aanleiding zijn om hoogopgeleide intellectuelen zoals mij en Bo Coolsaet te beschuldigen van ongewenste of meestal gewenste intimiteiten. Met deze is het grote woord eruit, Georges.

  Beantwoorden.
 4. En toch is heel die Sieg klacht tegen mij gaan indienen. Omdat ik soms grof taalgebruik bezig. Omdat Sieg een bekakte manier van spreken heeft. Dat vind ik daarvan en OPNIEUW zullen ze mij gerust gaan laten. Zelfs van DE GUCHT lijk ik afgeraakt. De Gucht is vééél erger dan Bracke.

  Bracke zegt ten minste op een beschaafde manier dat hij mijn mails doorgestuurd heeft. De Gucht stuurt gewoon de flikken op je af met heel veel telefoontjes en bedreigerij. Ook in Durbuy kwam De Gucht mij achtervolgen. Omdat iemand zou gezegd hebben dat hij een TOTALE CRIMINEEL is. Blijkbaar kon ‘m dat niet goed hebben.

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter