Ontroerend: alle Belgen leggen samen voor verjaardagscadeautje kroonprinses Elisabeth

BRUSSEL – Kroonprinses Elisabeth, de gedoodverfde opvolger van koning Filip van België, viert vandaag haar achttiende verjaardag met een plechtige ceremonie op het paleis. De Belgische belastingbetalers hebben allemaal samengelegd voor een leuke Bongobon.

De tamelijk dure Bongobon ‘Studeren in het buitenland’ dekt het inschrijvingsgeld en alle onkosten die gepaard gaan met een langdurig verblijf in het buitenland, zoals huisvesting, transport en catering.

Vermoedelijk zal Elisabeth de bon onmiddellijk inzetten om haar baccalaureaat aan het prestigieuze United World College Atlantic in Wales te bekostigen. Daarna kan de kroonprinses de bon gebruiken om verder te studeren en haar netwerk uit te bouwen aan een prestigieuze, internationale universiteit van haar keuze.

Voor haar diploma zal ze zelf moeten werken, maar als dat wat moeilijker verloopt – iedereen heeft recht op enkele apenjaren – geeft de bon ook recht op tweemaal dubbelen en een extra thesis-jaar.

Levenslange dotatie met bubbels

In principe moet de Bongo-bon in het komende jaar opgebruikt worden. Maar als Elisabeth om een of andere reden toch beslist om de bon niet te gebruiken, kan ze hem altijd ruilen voor een andere. Voor slechts een kleine meerkost kan ze de bon bijvoorbeeld omzetten in ‘Levenslange dotatie met bubbels’, een erg populair cadeau in adellijke kringen.

11 reacties op "Ontroerend: alle Belgen leggen samen voor verjaardagscadeautje kroonprinses Elisabeth"

 1. Och, waar is de tijd: Achtien jaar geleden was ze nog een ‘echt vrouwtje’ en nu al een ‘echte vrouw’. Nonkel Laurent was ook op het feestje, duwde het ander klein gespuis opzij om eerst bij de taart te zijn waarvan hij de kaarsjes uitblies nog voor Elisabeth naar adem kon happen, terwijl hij haar en passant vroeg om iets in zijn poëzie te tekenen. De leubbes!

  Beantwoorden.
 2. Ze hebben haar Hollands leren spreken. Dat vind ik nog het ergste. Nooit leer je dat af. Mijn schoonbroer komt uit Holland en na 40(!) jaar in Vlaanderen spreekt hij nog altijd geen enkel woord Vlaams.

  Beantwoorden.
 3. Ondertussen hebben ze in de voorlopige federale regering een VROUW aangesteld. ‘Om een stoelendans te vermijden’. Terwijl ze niet eens een regering hebben.

  Het mens is ook niet zo mooi dat je erachter zou gaan lopen.

  Beantwoorden.
 4. Walen doen mekaar niet zo de duivel aan. Bekijk het maar. 60 waar je 30 mag = in Vlaanderen ALLE Rijbewijstesten en psycchologische testen overdoen. In Wallonië zul je de langzaamste zijn. Als je in en Waalse zone 30, 30 gaat rijden verklaren ze je zot.

  Beantwoorden.
  1. In Vlaanderen staat die 30 voor maximum snelheid, in Wallonië voor minimum snelheid. Komt daar nog eens bij dat in Vlaanderen de snelheid per uur bepaald wordt en in Wallonië per half uur. En Brussel? hoor ik u nu vragen. Wel, volgens het confederaal model van een niet nader genoemde partij moogt ge in Brussel kiezen bij welk system ge u wilt aansluiten, het Vlaams of het Waals. Diegenen die hier moeilijk over willen doen, zijn te kwader trouw.

   Beantwoorden.
 5. Als ze de grenzen opendoen gaat er alvast minder gesukkeld worden met de begroting. Afrikanen kunnen misschien niet veel maar wél goed koptellen. Pak nu het Rekenhof. Niemand weet wat het is en wie er in zit. Geen ENKELE neger zit in heel dat Rekenhof. Zou je denken, maar natuurlijk weet ik dat niet echt zeker. Als je bvb iemand 300.000 toestopt dan krijg je een plaatsje in de EU als ambtenaar. Daarna stop je elke maand 7500 in je zak.

  Die verpleegster van de week werd veroordeeld tot al haar rijexamens (€) en psychologische testen (€) omdat ze 62 reed waar ze 30 mocht. En ook nog 250€ en 8 dagen rijverbod.

  Ik lig daar soms wakker van. Vlamingen doen mekaar graag de duivel aan. In Wallonië kan zoiets niet. Vlamingen zijn doorgaans idioten. Gelukkig ben ik er maar een halve.

  .

  Beantwoorden.

Laat een reactie achter